Ndryshojnë sërish patentat, ja çfarë duhet të dini!

Aktualitet

Për të gjithë ata që duan të rinovojnë patentat, apo që pajisen për herë të parë me të, duhet të dinë ndryshimet që do të ndodhin. Këto ndryshime bëhen për të qenë në koherencë me standardet e Bashkimit Evropian. Materiali i kartës do të jetë polikarbonat, jo më pak se 4 shtresa, me jetëgjatësi jo […]

Klodian Tomorri – Ligji vlen edhe per zuzarët e publikes

Opinion

Klodian Tomorri Kryeministri ka të drejtë kur paralajmëron njerëzit të mos vjedhin ujin dhe të nënshkruajnë kontratat e ligjshme me ujësjellesin. Ligji duhet të jetë i barabartë për të gjithë. Por ligji duhet të jetë i barabarte edhe për burokratët që menaxhojnë ndërmarrjet publike. Familjet që nuk zbatojnë ligjin do të ndëshkohen. Por kur ligjin […]

Shpërthim tritoli në Lushnje, shkatërrohet makina  

Aktualitet

Një shpërthim i fuqishëm me tritol ka tronditur mesnatën e sotme qytetin e Lushnjes. Ngjarja ka ndodhur në lagjen 18 tetori rreth orës 23:50 ku në automjetin e shtetasit Arbër Shurdhi ka shpërthyer një sasi e konsiderueshme tritoli. Shpërthimi ka qenë i fuqishëm aq sa është dëgjuar në të gjithë qytetin e Lushnjes. Nga shpërthimi […]

Nga Ferdi KAMBERI: Serialomania dhe varësia ndaj tyre

Opinion

Nga Ferdi KAMBERI Zhvillimi i procesit të globalizmit dhe produkteve të tjera të (post)modernizmit ka shpërfaq edhe disa çështje të tjera të rëndësishme të cilat nga mikroskopi sociologjik janë parë si destruktive për shoqërinë shqiptare, duke bërë kështu që shumë gjëra të kiçit/shaundit të cilat nuk korrespondojnë me traditën dhe vlerën shqiptare t’iu imponohen asaj. […]

Kompensimi i pronave, dokumentet që duhet të paraqiten në ATP

Sociale

  Ka nisur procesi për kompensimin e pronarëve që u është zënë toka nga ndërtimet pa leje.. Përfituesit duhet të plotësojnë shtatë dokumente, të cilat duhet t’i dorëzojnë në Agjencinë e Trajtimit të Pronave. Mësohet se përfituesit do të jenë në qarkun Dibër, Durrës, Elbasan, Tiranë, Korçë, Fier, Vlorë dhe Shkodër. “ATP fton të gjitha […]

Pensionet, dy kushtet që duhet të plotësojnë burrat për përfitim  të plotë  

Sociale

  Efektet e skemës së re të pensioneve do të ndihen edhe në vitet kontributeve, që duhen plotësuar për të përfituar pension të plotë. Gjatë këtij viti, pra viti 2018, skema parashikon që “portofoli” i sigurimeve po ashtu të rritet me 4 muaj, përkatësisht, nga 36 vite që ishte, bëhet 36 vite e 4 muaj. […]

4 milionë dollarë dëme/ Tatimet çojnë në Prokurori 72 biznesmenë

Aktualitet

Drejtoria e Hetimit Tatimor, në Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve në kuadër të luftës kundër informalitetit është fokusuar në parandalimin, zbulimin, dhe goditjen e veprave penale në fushën e tatim-taksave. Gjatë muajve Tetor–Dhjetor 2017, janë referuar në prokurori 54 subjekte tregtare me 72 persona që po hetohen në gjendje të lirë për një dëm financiar […]

Borxhi tatimor – Tatimet, marrëveshje me bizneset për pagesën me këste

Aktualitet

Të gjitha bizneset që kanë detyrime të papaguara tatimore, mund ti shlyejnë ato me këste. Kjo nismë e Administratës Tatimore pritet të lehtësojë mjaft sipërmarrje që kanë vështirësi në likuiditete, si dhe përmirëson situatën financiare të saj. Drejtore e Mbledhjes me Forcë të Borxhit Tatimor, Borjana Shaka, u shpreh gjatë një interviste në TV SCAN, […]

Fatura e strehimit social – Parashikohen 6 programe, 60.55 mln lekë për Regjistrin Kombëtar

Ekonomi Sociale

Projektligji “Për strehimin social”, që ka nisur të diskutohet në kuvend, shoqërohet me një faturë të lartë financiare për buxhetin e shtetit dhe njësitë e qeverisjes vendore. Përveç financimit të 6 programeve, ai parashikon kosto shtesë për ngritjen e Regjistrit Kombëtar të Strehimit në masën e 60,55 mln lekësh, dispozitat tranzitore dhe trajnime për punonjësit. […]

Strehimi social/ Rregullat e aplikimit dhe kategoritë  që marrin shtëpi

Sociale

    Miratohen shtatë programet e strehimit për shtresat në nevojë. Komisioni për Veprimtarinë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin shqyrtoi projektligjin “Për strehimin social”. Programet Programi i banesave sociale me qira është programi me anë të të cilit jepen me qira banesat në pronësi publike, nga fondi publik i banesave sociale, si dhe banesat që janë […]