Monday, December 10, 2018
Ballina Blog

Lista emërore dhe shumat/ Shpronësime në kuadër të rikualifikimit të sheshit “Skënderbej”!

  Vendimi i datës 1 gusht është publikuar edhe në Fletoren Zyrtare. Subjekti kërkues i këtij projekti është Bashkia Tiranë. Vlera totale e shpronësimit është 189.259.610 (njëqind e tetëdhjetë e nëntë milionë e dyqind e pesëdhjetë e nëntë mijë e gjashtëqind e dhjetë) lekë.

Shtëpitë para 1991, procedurat e kalimit të pronësisë

  Procedurat e kalimit të pronësisë fillojnë: -me kërkesë të subjektit/subjekteve, sipas modelit të kërkesës të miratuar me këtë vendim, pavarësisht nëse zona kadastrale i është nënshtruar ose jo regjistrimit fillestar sistematik; -gjatë procesit të regjistrimit fillestar apo përmirësimit/përditësimit të zonës kadastrale. Në këtë rast, me kërkesë të regjistruesit apo të çdo subjekti të ngarkuar nga Kryeregjistruesi, njoftohet ALUIZNI për verifikimin e...

Kontributet për pensionet, gjysma paguhet nga sektori shërbimeve, bujqësia punëson 40% po paguan “0”

  Sektori i shërbimeve është kontribuuesi kryesor në arkën e sigurimeve shoqërore shëndetësore pasi siguron gati gjysmën e fondeve të arkëtuara në buxhetin e shtetit, sipas përllogaritjeve të Ministrisë së Financave për vitit  2017. Mirëpo teksa bujqësia punëson  mbi 40 për qind të totalit të punësuarve ka kontribut thuajse zero Në vend të dytë për nga rëndësia në derdhjen e kontributeve...

Kur simpatizantët e Hitlerit sulmonin Aleksandër Moisiun

  Burimi : gallica.bnf.fr / Bibliothèque nationale de France Nga Aurenc Bebja* Gazeta kulturore franceze, “Comoedia”, ka botuar, të enjten e 18 shkurtit 1929, në ballinë, një shkrim në lidhje me sulmet e simpatizantëve të Adolf Hitlerit ndaj aktorit të famshëm me origjinë shqiptare, Z. Aleksandër Moisiut. Aurenc Bebja, nëpërmjet blogut të tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, ka sjellë, në vijim, tekstin e plotë për...

Shqipëria, vendi i parë në rajon për borxhin më të madh publik

  Me një borxh publik, që vlerësohet të ketë arritur në rreth 69% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) në tremujorin e parë të këtij viti, Shqipëria rezulton e 14-a në Europë për nga niveli më i lartë i tij, në 35 shtete. Shifrat janë përpunuar nga Monitor, bazuar në të dhënat e Eurostat për 28 vendet e Bashkimit Europian...

ENVER KUSHI/ – POEZIA SI TESTAMENT

  Prej vitesh, thuajse çdo ditë dhe në të njejtën orë të mëngjesit, ai zbriste shkallët e katit të pestë të pallatit parafabrikat, te “Parku”. Në të gjitha stinët, në kohë me shira apo të ftohtë, në ditë me qiej të pastër apo re, në ditë të nxehta, ai bënte të njejtën gjë apo ritual. Mbaj mend që dimrave...

Turizmi, 40% me shkelje/ Tatimet: Probleme me faturat dhe punën në të zezë

  Mbi 6.000 subjekte janë kontrolluar nga Tatimet në funksion të aksionit për sezonin turistik. 40 për qind e subjekteve kanë rezultuar me probleme. Ndërkohë, drejtorja e Përgjithshme e Tatimeve, Vasilika Vjero rradhit shkeljet më të shpeshta. “Mosregjistrimi i tatimpaguesve pranë organeve tatimore, mosdeklarimi i të punësuarve, mospagesa e kontributeve, ekzistenca e tatimpaguesve që nuk lëshojnë kupon tatimor, nuk faturojnë produktet që...

Shpërblime mbi 58 milionë euro/ Ja sa është dëmi ekonomik në administratë

  Drejtoria e Auditit në Ministrinë e Financave vëren se janë konstatuar 6286 raste të shkeljeve, për të cilat vlera ë dëmeve llogaritet në 7.8 miliardë lekë. Audituesit e brendshëm vërejtën problematika të ndryshme në të gjitha sistemet e kontrollit të brendshëm. Dëmin më të madh e ka krijuar sistemi i prokurimeve publike cili ka krijuar 91 për qind të vlerës...

Shkelje në hipotekën e Fierit – KLSH kallëzon në prokurori 12 punonjës për shpërdorim detyre

  Kontrolli i Lartë i Shtetit  ka kallëzuar në prokurori 12 punonjës të Hipotekës në Fier pasi akuzohen për disa shkelje gjatë detyrës së tyre.  Bëhet fjalë për  tre  ish regjistrues, tre përgjegjës sektori dhe specialistë të zyrës vendore të regjistrimit të pasurive të paluajtshme. Këta persona nga auditimi i kryer prej këtij institucioni rezultojnë të kenë kryer regjistrime të pasurive...

Gërmime arkeologjike gjatë punimeve të TAP, zbulohen 600 varre që datojnë nga 8000 vite para Krishtit deri tek 1000 vite pas Krishtit

  Shqipëria zbulon sitin më të madh arkeologjik, ku ruhen tri epoka të ndryshme nga 8000 vite para Krishtit deri tek 1000 vite pas Krishtit. Nga gërmimi arkeologjik i shpëtimit deri tani janë zbuluar rreth 600 varre, reth 11 site arkeologjike, të cilët datojnë nga periudha Helenistike,  periudha prehistorike (bronzi i vonë),  e deri në periudhën Otomane. Këto materiale janë në proces studimi. Me...