Archive For The “Opinion” Category

Jo opozitë AntiAmerikane dhe AntiEuropiane-Nga Zef Brozi

By |

Jo opozitë AntiAmerikane dhe AntiEuropiane-Nga Zef Brozi

Nga Zef Brozi Interesi i shqiptarëve të ndershëm dhe i Shqipërisë Europiane është të thonë fuqishëm: -Jo Qeveri teknike! Jo Shtyrje të zgjedhjeve! Jo Opozitë AntiAmerikane e AntiEuropiane! -Jo Pandëshkueshmërise së ish pushtetarëve apo pushtetarëve të korruptuar e inkriminuar. Interesi i të gjithë shqiptarëve të ndershëm dhe Shqiperisë Europiane është: -Të bëjnë gjithçka që zgjedhjet…

Read more »

Komisioni i Ligjeve ne Kuvend nuk ka vullnet për ta reformuar shërbimin gjyqsor! – Nga Ylli Manjani

By |

Komisioni i Ligjeve ne Kuvend nuk ka vullnet për ta reformuar shërbimin gjyqsor! – Nga Ylli Manjani

Nga Ylli Manjani Ndryshimet në Kodin e Procedurës Penale që po përgatiten të miratohen në Kuvend, nuk reformojnë thuajse asgjë! Thjesht mbyllin ndonjë shteg për të “pandehurit e ardhshëm” të SPAK. Që në fillimet e reformës në drejtësi kam folur për nevojën e ndryshimeve themelore në procedurat e gjykimit. Janë procedurat ato që pêrmirsojnë apo…

Read more »

10 arsye pse (nuk) iku Ministri Brendshëm?- Nga Lutfi DERVISHI

By |

10 arsye pse (nuk) iku Ministri Brendshëm?- Nga Lutfi DERVISHI

Nga Lutfi Dervishi   Një përgjigje e thjeshtë do të ishte me një fjalë të vetme: dorëheqje! Por këtu dorëheqja nuk nënkupton vendimin personal, por kuptohet si një akt që duhet ta kërkoj eprori. Nga momenti i “rrjedhjes” së lajmit deri te akti përfundimtar u deshën tri ditë. Pas kalimit të të tretave, koha për…

Read more »

A është ekonomia shqiptare e drejtuar nga fryma liberale? -Nga Kasem Seferi

By |

A është ekonomia shqiptare e drejtuar nga fryma liberale? -Nga Kasem Seferi

Nga Kasem Seferi Liberalizmi në ekonomi përfaqëson rrymën e atyre ideve ekonomike që argumentojnë se ndërhyrja e qeverisë në treg duhet të jetë e kufizuar dhe e kujdesshme, për arsye se e mira i takon gjithë shoqërisë dhe jo një grupi interesi të veçantë që fiton zgjedhjet. Rryma e mendimit ekonomik liberal e kondenson ekonominë…

Read more »

Ndryshimet që anashkaluan Çadrën dhe ruajtën balancat e vjetra Rama-Meta-Nga Ardit Rada

By |

Ndryshimet që anashkaluan Çadrën dhe ruajtën balancat e vjetra Rama-Meta-Nga Ardit Rada

Nga Ardit Rada* Me emërimet e reja në kabinetin  qeveritar kryeministri Edi Rama ka shuar çdo mëdyshje rreth qëllimit të krizës që shkaktoi po vetë gjatë orëve të fundit. Nuk ka më dyshime që ai nuk po tentonte një flirt në distancë me çadrën e opozitës duke sjellë teknicienë në qeveri. Por duket se nuk ka…

Read more »

A duhet të hyjë Shqipëria në luftë tregtare me BE? – Klodian Tomorri

By |

A duhet të hyjë Shqipëria në luftë tregtare me BE? – Klodian Tomorri

  Klodian Tomorri Marrëveshja e tregtisë së lirë me BE e detyron Shqipërinë të heqë taksat doganore për çdo produkt që vjen nga vendet e Europës. Kjo është e mirë për konsumatorët, por ka një problem. Bujqësia. Bashkimi Europian ka një politikë të përbashkët për bujqësinë që quhet Common Agricultural Policy. Themeli i CAP është…

Read more »

Nuk na e kanë fajin filmat e socializmit që kemi degraduar si shoqëri 47- Nga Mentor Kikia

By |

Nuk na e kanë fajin filmat e socializmit që kemi degraduar si shoqëri  47- Nga Mentor Kikia

Nga Mentor Kikia Një nga anëtarët e AMA-s, Erald Kapri, ka paralajmëruar se do të ndërmarrë hapa institucionalë për të ndaluar transmetimin në televizione filma të prodhuar në kohën e komunizmit. Debati në fakt është rihapur nga kreu i Institutit për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit, Agron Tufa, i cili ka kërkuar ndalimin e këtyre…

Read more »

I gjithë pushteti sovjetëve! – Nga Hysni Gurra

By |

I gjithë pushteti sovjetëve! – Nga Hysni Gurra

Nga Hysni Gurra Kryeministër, kryeprokuror, kryegjykatës, kryeredaktor, kryeaktivist i shoqërisë civile! Jemi në 100 vjetorin e parrullës “i gjithë pushteti në duart e sovjetëve”, nuk jemi në Bashkimin Sovjetik, jemi në Shqipëri 2017. Krye kreu i të gjithave po kërkon të bëhet një individ që u votua vetëm për kryeministër, por sillet sikur është votuar…

Read more »

Analiza ekonomike e pronës dhe gjendja e të drejtave të pronës në Shqipëri – Nga Kasem Seferi

By |

Analiza ekonomike e pronës dhe gjendja e të drejtave të pronës në Shqipëri – Nga Kasem Seferi

Nga Kasem Seferi Gjithnjë “lajmi/lajmet” sjellin, nëpërmjet medias së shkruar dhe elektronike, “sihariqin/sirahiqet” se përse jemi këtu ku jemi dhe nuk jemi atje ku duhet të jemi. “Kunati i shokut Xhemal” ishte i treti në listen e të përzgjedhurve për të qenë gjykatësi ynë “përfaqësues” në Strasburg, edhe pse ishte rrëzuar në listën e parë…

Read more »

Marsi, ky muaj “simbol”- Nga Azem Parllaku

By |

Marsi, ky muaj “simbol”-  Nga Azem Parllaku

Nga Azem Parllaku Marsi mbetet muaji që ka domëthenie të veçantë për historinë e re të shqiptarëve. Në vitin 1997, imazhi i shqiptarëve në botë, u prish si kurrë ndonjëherë. Mediat e huaja kishin si temë të preferuar ndarjen Veri-Jug duke shkruar dhe madje duke e bindur publikun perëndimor se kriza në Shqipëri ishte një…

Read more »