Archive For The “Aktualitet” Category

Strehimi, përfituesit, kushtet që duhet të plotësojnë

By |

Strehimi, përfituesit, kushtet që duhet të plotësojnë

Në dhjetë vitet e ardhshme pritet të rritet deri në 70% numri i përfituesve nga programet sociale të strehimit. Qeveria së fundmi miratoi projektligjin e strehimit social, që i hap rrugë dyfishimit të programeve Në Shqipëri, prej vitesh ka munguar kuadri i plotë për strehimin dhe nuk ka pasur një shifër të saktë për numrin…

Read more »

DOKUMENTET/ Greqi, fillon pajisja e emigrantëve me leje biometrike. Ja procedura

By |

DOKUMENTET/ Greqi, fillon pajisja e emigrantëve me leje biometrike. Ja procedura

Nuk ka veçse pak javë që në Greqi ka filluar procesi i pajisjes së emigrantëve me leje qëndrimi biometrike. Emigrantët shqiptarë duken më të familjarizuar me këtë tip të ri të lejeve, të cilat janë të ngjashme me letërnjoftimet që ata kanë marrë në atdheun e tyre. Sistem i avancuar sigurie Që nga 23 shkurti…

Read more »

Shqipëria rikthehet në listën e zezë të vendeve me risk për pastrim parash

By |

Shqipëria rikthehet në listën e zezë të vendeve me risk për pastrim parash

Bankat private do të raportojnë me detyrim çdo transfertë që kryhet nga Shqipëria drejt parajsave fiskale, apo vendeve të tjera që konsiderohen me risk të lartë për pastrim parash si Zvicra, Qipro apo republikat e Amerikës Latine. Banka e Shqipërisë ka miratuar një rregullore të re, e cila forcon ndjeshëm rregullat kundër pastrimit të parave…

Read more »

Gati kësti i tetë për 1700 ish të përndjekur, në qershor do të nisin pagesat

By |

Gati kësti i tetë  për 1700 ish të përndjekur, në qershor do të nisin pagesat

Në fund të muajit maj dhe në fillim të muajit qershor do të nisin pagesat e këstit të tetë, për ish të përndjekurit politik që futen te kategoritë parësore. Burime nga Ministria e Financave dhe nga Ministria e Mirëqenies Sociale, bëjnë me dije se kësti i tetë do të jepet brenda muajit qershor. Pavarisht se…

Read more »

Paga minimale do të rritet në 24 mijë lekë

By |

Paga minimale do të rritet në 24 mijë lekë

“Besoj se këtë të mërkurë, në mbledhjen e radhës së qeverisë, do të kemi aprovimin e pagës minimale në nivelin 24 mijë lekë. Është e konsultuar me sipërmarrjen, me shoqatat e punëmarrësve, e gjithashtu me shoqatat e punëdhënësve”, tha ministri Arben Ahmetaj. Paga minimale shërben për efekt të kontributeve të Sigurimeve Shoqërore. Ministri i Financave…

Read more »

Prezantohet skema e re të ndihmës ekonomike

By |

Prezantohet skema e re të ndihmës ekonomike

Ministrja e Mirëqënies Sociale dhe e Rinisë, Olta Xhaçka,  gjatë një aktiviteti të zhvilluar në qytetin e Beratit, prezantoi risitë e reformës për ndihmën ekonomike. Xhaçka vuri në dukje se reforma ka për qëllim ndihmën e familjeve më të varfra me angazhimin për t’i mbështetur ato hap pas hapi drejt fuqizimit social dhe ekonomik të…

Read more »

Plasin fajdet, familjet shqiptare rrisin huamarrjen në tregun e zi

By |

Plasin fajdet, familjet shqiptare rrisin huamarrjen në tregun e zi

Familjet shqiptare rrisin huamarrjen në tregun e zi. Në një anketim në mbi 1200 familje Banka e Shqipërisë ka gjetur se 29 për qind marrin borxh. Në  totalin e borxhlinjve 62% të rasteve i janë drejtuar burimeve joformale në gjashtëmujorin e dytë të vitit 2016. Kjo tendencë u thellua në krahasim me periudhat paraardhëse argumentoi…

Read more »

Alarmi/ Ikin jashtë 500 milionë euro kredi

By |

Alarmi/ Ikin jashtë 500 milionë euro kredi

Alarmi/ Ikin jashtë 500 milionë euro kredi   Shtimi i depozitave në valutë është tregues se kredia në euro do të vijojë të shkojë në trend rrites dhe kjo për Bankën e Shqipërisë në raportin e stabilitetit financiar vë në rrisk sektorin bankar. Ekspertët e bankës vlerësojnë se zgjerimi i kreditimit për subjektet jorezidentë është…

Read more »

Udhëzimi/ Zbardhen procedurat e amnistisë, si do përfitojnë pronarët e makinave dhe biznesi

By |

Udhëzimi/ Zbardhen procedurat e amnistisë, si do përfitojnë  pronarët e makinave dhe biznesi

Ministria e Financave përfundon udhëzimin me procedurat për zbatimin e ligjit të faljes se taksave dhe gjobave për pronarët e makinave dhe biznesin. Burime zyrtare thanë se udhëzimi për amnistinë fiskale detajon disa procedura administrative, të cilat do të bëjnë të mundur që ligji të zbatohet me sa më pak kosto për tatimpaguesit dhe pronarët…

Read more »

Dokumenti i ri tatimor/ DPT: Si do të përdoret nga sipërmarrësit “fleta e shoqërimit”

By |

Dokumenti i ri tatimor/  DPT: Si do të përdoret nga sipërmarrësit “fleta e shoqërimit”

Në ndryshimet e këtij viti në udhëzimin e procedurave tatimore, Ministria e Financave ka publikuar edhe një dokument të ri tatimor, fletën e shoqërimit. Sipas Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve fleta e shoqërimit i vjen në ndihmë sipërmarrësve dhe përdoret në rastin kur shitësi i shet mallrat blerësit, i cili nga ana e tij më…

Read more »