Archive For The “Ekonomi” Category

Paga minimale në 24 mijë lekë – Qeveria gati vendim për ndryshimin e pagës, kur pritet publikimi

By |

Paga minimale në 24 mijë lekë – Qeveria gati vendim për ndryshimin e pagës, kur pritet publikimi

Qeveria duket se ka gjetur konsensusin me grupet e interesit, përfshirë edhe FMN-në për rritjen e pagës minimale. Burime nga Ministria e Financave thonë se paga minimale do të rritet me 2 mijë lekë, duke shkuar nga 22 mijë lekë që është sot, në 24 mijë lekë. Nisma e ekzekutivit pritet të publikohet në fillim…

Read more »

Zbardhet vendimi i pagave – Ja rritja për çdo kategori, minimalja 32 mijë lekë

By |

Zbardhet vendimi i pagave – Ja rritja për çdo kategori, minimalja 32 mijë lekë

Vendimi i miratuar në Këshillin Bashkiak,  përcakton saktësisht rritjen e pagave për funksionarët, nëpunësit civilë, punonjësit administrativë të Bashkisë Tiranë, si dhe punonjësit e Policisë Bashkiake. Në vendimin në fjalë, konkretisht niveli i pagës për dy kategoritë e para, fillon nga 38 mijë lekë që i korrespondon pozicionit specialist i tretë, deri në masën 174.760…

Read more »

Shpjegimi i ekspertëve: Pse ranë interesat e bonove 12-mujore poshtë 2%

By |

Shpjegimi i ekspertëve: Pse ranë  interesat e bonove 12-mujore poshtë 2%

Interesat e bonove të thesarit regjistruan një tjetër rënie në ankandin e kësaj jave. Bonot me maturim 12 mujor zbritën sërish poshtë nivelit të 2%, për herë të parë që nga nëntori i vitit të kaluar. Interesi mesatar i ponderuar ishte 1.79%, në rënie për të gjashtin ankand radhazi. Interesat ranë edhe për bonot me…

Read more »

Energji nga era, parku i parë do ndërtohet në Tepelenë

By |

Energji nga era, parku i parë do ndërtohet në Tepelenë

Qeveria i ka hapur dritën jeshile ndërtimit të një centrali të prodhimit të energjisë nga era nga një kompani shqiptare në fshatrat e Tepelenës. Bëhet fjalë për një investim prej rreth 13 milionë euro, krejtësisht privat dhe kompania ka rreth 5 vite që ka nisur studimin e fizibilitetit, atë teknik dhe ka marrë autorizimet për…

Read more »

Banka Qendrore synon të forcojë pozitat e monedhës vendase

By |

Banka Qendrore synon të forcojë pozitat e monedhës vendase

Etleva Xhajanka Banka Qendrore e Shqipërisë synon të forcojë pozitat e monedhës vendase, duke stimuluar fort përdorimin e Lekut. Në tregun e këmbimit valutor vendas, këtë vit euro i ka dobësuar disi pozitat kundrejt Lekut, por sipas Bankës Qendrore (BSH) monedha e përbashkët mbetet në kuota të forta. Në raportin e publikuar së fundi nga…

Read more »

Garantohen kursimet e qytetarëve në banka, Banka Botërore i jep Shqipërisë 100 milionë $

By |

Garantohen  kursimet e qytetarëve në banka, Banka Botërore i jep Shqipërisë 100 milionë $

Sipas Bankës Botërore, kredia prej 100 milionë dollarë jepet si mbështetje buxhetore, pasi Shqipëria përmbushi 10 kushte për fuqizimin e sistemit financiar. Shqipëria ka përfituar një kredi të re prej 100 milionë dollarësh nga Banka Botërore të cilat do të shkojnë në mbështetje të fuqizimit të sektorit financiar. Vendimi u miratua nga Bordi i Drejtorëve…

Read more »

Pagat e punonjëseve në Ministrinë e Brendshme rriten nga 22-100 mijë lekë

By |

Pagat e punonjëseve në Ministrinë e Brendshme rriten nga 22-100 mijë lekë

Punonjësit për çështjet e brendshme dhe ankesat në Ministrinë e Punëve të Brendshme kanë  përfituar një rritje page në bazë të gradave  dhe funksioneve që ata kryejnë. Ky vendim është marrë nga Këshilli i Ministrave pas propozimeve të bëra nga Ministri i Financave dhe Administrata Publike për rishikimin e pagave për këtë kategori. Efektet financiare…

Read more »

Të ardhurat e pajustifikuara 2 milionë lekë në vit, ja çfarë duhet të bëni…

By |

Të ardhurat e pajustifikuara 2 milionë lekë në vit, ja çfarë duhet të bëni…

Brenda 30 prillit, duhet dorëzuar deklarata individuale vjetore e të ardhurave   Nuk ka më para pa fund ‘cash’, të ardhura të pajustifikuara e taksa që shmangen. Tatimet kanë nisur fushatën për ndërgjegjësimin e njerëzve për t’u fiskalizuar Tatimpaguesit individë që realizojnë të ardhura të tatueshme në shumën 2 milionë lekë, kanë detyrimin ligjor të…

Read more »

Gati dëmshpërblimi për 23 mijë të përndjekur 1500 ish të dënuarit që do të përfitojnë të parët

By |

Gati dëmshpërblimi për 23 mijë të përndjekur 1500 ish të dënuarit që do të përfitojnë të parët

Fondi i vënë në dispozicion nga buxheti i shtetit prej 2 miliardë lekësh do të shpërndahet brenda vitit 2017 për 23 mijë dosje ish-të përndjekurish politikë të cilët janë për t’u trajtuar financiarisht Fondi është bërë efektiv dhe të parët që do të përfitojnë janë 1.500 ish-të dënuar politikë të kategorisë parësore, të cilët presin…

Read more »

Shefja e FMN-së: Si do të realizohet tatimi i ri mbi pronat sipas vlerës

By |

Shefja e FMN-së: Si do të realizohet tatimi i ri mbi pronat sipas vlerës

Në një intervistë për “Monitor”,  Shefja e Misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtar për Shqipërinë, znj. Anita Tuladhar, ka sqaruar se procesi i prezantimit të tatimit mbi pronat, të bazuar në vlerë, do të duhet të vijojë me hartimin e kuadrit ligjor, të ketë konsensus të brendshëm politik në këtë hartim, të mobilizojë mbështetje nga donatorët…

Read more »