Archive For The “Sociale” Category

Dëmshpërblimi i ish të përndjekurve, përcaktohen afatet e reja për aplikim

By |

Dëmshpërblimi i ish të përndjekurve, përcaktohen afatet e reja për aplikim

Përfitojnë 1.343 persona Ish-të përndjekurit e kategorisë së parë që nuk kanë plotësuar ende dokumentacionin për dëmshpërblim, tashmë do të kenë një mundësi të re për ta bërë këtë. Qeveria ka miratuar projektligjin që u jep një shans të ri atyre që nuk kanë arritur të aplikojnë për dëmshpërblim si kategori e parë deri në…

Read more »

Deklarata e Ministrit Ahmetaj – Falen 90 mld lekë detyrime, ligji miratohet sot nga qeveria

By |

Deklarata e Ministrit Ahmetaj – Falen 90 mld lekë detyrime, ligji miratohet sot nga qeveria

Mbledhja e qeverisë e 22 shkurtit pritet të miratojë ligjin i cili përcakton skemat për fshirjen e detyrimeve tatimore, doganore  dhe gjobave të papaguara nga subjektet. Ministri i Financave bëri me dije këtë fakt, ndërsa tha se 90 mld lekë pritet të falen, por subjektet për të përfituar sipas ligjit duhet të paguajnë detyrimet ndaj…

Read more »

Procedura e re në hipotekë, si ndryshohen kufijtë e pronës, 6 dokumentet e domosdoshme per regjistrim

By |

Procedura e re në hipotekë, si ndryshohen kufijtë e pronës, 6 dokumentet e domosdoshme per  regjistrim

Ndryshimi i pronësisë për sipërfaqet e truallit ose të tokës bujqësore dhe rivendosja e kufijve të rinj të pronës në Hipotekë kërkon gjashtë dokumente.   Dokument identifikimi, kërkesë me shkrim nga i interesuari ku përfshihen të dhënat e nevojshme për identifikimin e pasurisë, dokument pronësie, plan-rilevimi, deklaratë noteriale e kufitarëve dhe vërtetimi i ndryshimit të…

Read more »

Klosi: Ju japim fondin social, ngrini shërbimet për qytetarët

By |

Klosi: Ju japim fondin social, ngrini shërbimet për qytetarët

Klosi firmos Paktin e Mirëqënies Sociale me kryetarët e bashkive të veriut Ministri i Mirëqënies Sociale dhe Rinisë, Blendi Klosi firmosi me kryetarët e Bashkive Kukës, Has dhe Tropojë Paktin e Mirëqënies Sociale. Pakti i Mirëqënies Sociale është nismë e MMSR, për ngritjen e shërbimeve për njerëzit në nevojë kudo ku ata jetojnë. Në kuadër…

Read more »

Lejet e qarkullimit ndërkombëtar për makinat, aplikimi tashmë on-line me tarifë 500 lekë

By |

Lejet e qarkullimit ndërkombëtar për makinat, aplikimi tashmë on-line me tarifë 500 lekë

Për qytetarët shqiptarë që duan të udhëtojnë jashtë vendit me mjetin e tyre, pajisja me leje qarkullimi ndërkombëtare mund të bëhet on-line. Në portalin unik qeveritar E-Albania tashmë ofrohet shërbimi “Aplikim për leje qarkullimi ndërkombëtare” që mundëson aplikim on-line, si dhe kryerjen on-line të pagesës të aplikimit për pajisjen me leje qarkullimi ndërkombëtare. Tarifa e…

Read more »

Rivlerësimi i pronave, si ju leverdis në shtet apo privat

By |

Rivlerësimi i pronave, si ju leverdis në shtet apo privat

Pas vendimit të Kuvendit për të shtyrë afatin e rivlerësimit të pronave deri në datë 31 maj të këtij viti, dilema e qytetarëve është nëse duhet ta bëjnë përmes institucioneve shtetërore apo me privatë. Marrja e shërbimeve ka kosto të ndryshme. Nëse vendosni ta bëni përmes Zyrës së Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme, atëherë do…

Read more »

Vendimi i qeverisë/ Sigurimet për punë me kohë të pjesshme

By |

Vendimi i qeverisë/ Sigurimet për punë me kohë të pjesshme

  Vendimi i Këshillit Kombëtar të Punës për pagimin e sigurimeve për punësimin me orar të pjesshëm shihet si pozitiv nga industria e shërbimeve në vendin tonë. Kryetar i Shoqatës së Hotelerisë, Zak Topuzi në një prononcim për ATSH-në, thotë se ky vendim i hap rrugën punësimit të studentëve të cilët duan të punojnë me…

Read more »

Administrata Tatimore prezanton “formularin e vizitës tek tatimpaguesi”

By |

Administrata Tatimore prezanton “formularin e vizitës tek tatimpaguesi”

Administratata Tatimore është duke ndërmarrë një sërë nismash për të garantuar më së miri rolin e tatimpaguesve, në përmbushjen vullnetare të çdo detyrimi ndaj legjislacionit tatimor. Sipas së drejtës për informim dhe asistencë që rrjedh nga ligji i procedurave tatimore, çdo tatimpagues ka të drejtën që, për të kuptuar dhe zbatuar legjislacionin tatimor, të marrë…

Read more »

Amnistia fiskale për taksat e pensionet, Financat dërgojnë draftin në qeveri

By |

Amnistia fiskale për taksat e pensionet,  Financat dërgojnë draftin në qeveri

Qeveria pritet të miratojë draftin e shumëpërfolur “të amnistisë”, të hartuar nga Ministria e Financave. Sipas burimeve nga ky dikaster, drafti përfundimtar tashmë, i dakortësuar edhe me ekspertët e Fondit Monetar Ndërkombëtar është dorëzuar pranë Këshillit të Ministrave për miratim. Puna nga ekspertët e financave ka nisur që në mesin e vitit 2016, për t’u…

Read more »

Të vetëpunësuarit, ja formula e e re për llogaritjen e kontributeve

By |

Të vetëpunësuarit, ja formula e e re për llogaritjen e kontributeve

Ministria e Financave ka ndryshuar formulën e përllogaritjes së kontributeve të sigurimeve shoqërore e shëndetësore për të vetëpunësuarit. Komisioni Parlamentar i Ekonomisë  dje ka marrë në shqyrtim disa ndryshime në ligjin për kontributet e sigurimeve shoqërore. Por ndryshimet ligjore duket se nuk zgjidhin problemin e të vetëpunësuareve në pension. Kreu i Komisionit Erion Braçe kërkoi…

Read more »