Tuesday, June 19, 2018
Ballina Uncategorized

Uncategorized

Reforma në arsim, rritje rrogash për mësuesit

  Reforma në arsim është prioritet i qeverisë për këtë mandatë qeverisës, pasi ka në fokus ndërtimin e tre shkollave të reja në Tiranë, rritje...

Restaurohet Kisha e Shën Kollit në Kurjan

Monumentet e kulturës dhe vendet e kultit po përgatiten për të pritur turistët vendas dhe të huaj në këtë fillim sezoni turistik. Institucionet dhe ekspertët...

Mesazh për Europën nga jetimët e saj – Nga Leonora Laçi

Nga Leonora Laçi Dikush duhet t'ia thotë Europës në sy... Mesazhet e shqiptarëve drejtuar Europës janë si ato letrat  në shishe që hidhen në detin e...

Dasma e Skënderbeut, rikthehet të dielën në Kaninë

  Kanina do të rikthejë edhe njëherë atmosferën e 23 prillit të vitit 1451, kur Skëndërbeu vuri kurorë me të bukurën e këtyre anëve Donikën....

ENVER KUSHI – Historia dhe kultura e Çamërisë në veprën e...

ENVER KUSHI -Në Tiranë, diku tek xhamllëku, në një apartament parafabrikat, jeton dhe punon një nga historianët dhe kulturologët e kahershëm të Çamërisë, Ibrahim Daut...

Ligji “Për strehimin social”, debate mes maxhorancës dhe opozitës

Miratimi i ligjit “Për strehimin social” në Komisionin e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë përplasi  dje në deklarata përfaqësuesit e mazhorancës dhe të opozitës. Kryetari i Grupit...

Hapen kreditë e buta, Veliaj: Zgjidhje problemit të strehimit për familjet...

Rreth 500 familje të pastreha do të kenë mundësi që të përfitojnë kredi të buta për blerjen e një banese. Në mbledhjen e...

Qeveria/ Rregulla të reja për blerjen e truallit

Ndryshojnë rregullat për kalimin e pronësisë për oborret në përdorim  Pronarët duhet të plotësojë katër dokumente për të marrë pronësinë mbi oborrin dhe duhet të...

 TIRANA DHE SFIDA E PYLLIT ORBITAL – Av.Eduard DUKAJ

  Av.Eduard DUKAJ Një bilanc statistikor i 24 Njësive Administrative të Bashkisë Tiranë evidenton tregues mjaftë cilësorë që do të ndikojnë në përmirësimin e mjedisit në...

DAVOS 2018/ Elitat e shampanjës që rreken ‘të shpëtojnë’ botën, përballë...

Është sërish periudha e vitit, kur elita mblidhet në forumin e Davos-it për të trajtuar shumë probleme që shqetësojnë planetin. Dhe pastaj, pasditja dhe...