Tuesday, November 20, 2018

Sociale

40 mijë vende të lira pune nga sipërmarrjet

Tregu i punës sot në Shqipëri ofron 40 mijë vende pune të shpallura nga sipërmarrjet. Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj deklaroi dje  se,...

TVSH-ja/ Ahmetaj: Mbi 60 mijë biznese përjashtohen nga deklarimi

  Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, në një takim me biznesin e vogël deklaroi se të paktën 60-65 mijë biznese do të mbeten...

Ish-pronarët/ Vlahutin: Kompensimi 100% i pamundur Gjoba për ata...

  Ambasadorja e Bashkimit Europian në vendin tonë, Romana Vlahutin, është treguar e drejtpërdrejtë duke folur në takimin e organizuar mbi të drejtën e pronës. Sipas...

ISSH: Si përfitohet pension invaliditeti i plotë dhe i reduktuar

    Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka publikuar manualin e përfitimeve, ku zbardh të gjitha llojet e pensioneve që përfitohen. Pension invaliditeti Kriteret mjekësore për caktimin e aftësisë...

Çregjistrimi/ Pezullimi i aktivitetit, DPT publikon hapat administrativë që ndërmerren...

Është shtuar numri i aplikimeve për çregjistrim apo pezullim të aktivitetit pranë Qendrës Kombëtare të Biznesit nga tatimpaguesit që janë penalizuar për shkelje të...

Rruga e Kombit/ Tarifat më të larta të pagesës në Europë për...

Tarifat që priten të aplikohen qysh këtë javë në rrugën e Kombit janë më të lartat në Europë. Portali europian http://www.tolls.eu jep të dhëna të detajuara...

Reinke i FMN: Po i jepet fuqi e madhe për të...

      Paketa Fiskale i jep fuqi të madhe për të vepruar lirisht Këshillit të Ministrave, duke reduktuar në këtë mënyrë transparencën e ligjeve të taksave…   Fondi...

Biznesi ankohet për rimbursimin e TVSH-së dhe gjobat për faturimin e...

Vonesat në rimbursimin e Tatimit mbi Vlerën e Shtuar apo gjobat e vendosura nga administrata tatimore për ato biznese që kanë faturuar  NIPT-e pasive...

Qershori 2018/ 1300 biznese kalojnë në status pasiv, dyfish më...

  Qershori 2018 nuk ka qenë një muaj i mirë për bizneset. Sipas listës së subjekteve pasive të publikuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve,...

Drejtoria e Tatimeve: Ja sa do paguani për shitjen e shtëpive

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka  sqaruar hipotekat për tatimin që duhet të vilet kundrejt banesave që shiten dhe që kanë kaluar procesin e...