Saturday, November 17, 2018

Sociale

TVSH-ja tek biznesi i vogël, Tatimet: Si të mbani librat e...

Ndryshimet ligjore që ulën shkallën e regjistrimit të biznesit të TVSH  në 2 milionë lekë pritet të fusin në sistem me mijëra biznese. Drejtoria...

Devijimi i telefonatave nga ndërkombëtare në kombëtare me “sim-box”; Albtelecom në...

  Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) njoftoi se ka nisur procedimin administrativ për zgjidhjen e mosmarrëveshjes midis Albtelecom sh.a dhe Vodafone Albania sh.a....

Afati i ri për taksën e pronës, gati struktura e “kadastrës”...

Taksa e pronës, sipas formulës së re tashmë të miratuar edhe në mënyrë ligjore do të nisë zbatimin e saj nga 1 prilli i...

ISSH: Qytetarët mund të bëjnë shtyrjen e datës së daljes në...

    “I siguruari, i cili ka plotësuar kushtet për pension pleqërie, merr shtesë në masën 0,5 për qind të pensionit për çdo muaj që shtyn...

Pensionet rriten në maj-gusht, personat që përfitojnë

Pensionet në fshat dhe qytet do të shoqërohen me një rritje jo më shumë se 3 % duke filluar nga periudha maj-gusht. Qeveria duket se...

Pensioni, sa lekë merrni kur nuk keni plotësuar vitet e punës

Jo të gjithë qytetarët plotësojnë vitet e punës për të marrë pension, por kjo nuk do të thotë se ata do të përfitojnë vetëm...

ISSH: Si përfitohet pension invaliditeti i plotë dhe i reduktuar

        Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka publikuar manualin e përfitimeve, ku zbardh të gjitha llojet e pensioneve që përfitohen. Pension invaliditeti Kriteret mjekësore për caktimin e aftësisë...

Transferimi i studimeve, MASR shpall datat, 3 deri në 14 shtator

  Kandidatët të cilët kërkojnë të ndjekin studimet në një  program të dytë apo t’i transferojnë në programet e studimit të ciklit të parë,  në...

Ligji – Statusi i naftëtarit, nis shqyrtimi i 2500 dosjeve të...

   Nis shqyrtimi i aplikimeve të  punonjësve të naftës dhe gazit për të përfituar statusin e naftëtarit. Aktualisht komisioni i ngritur në Ministrinë e Infrastrukturës...

Rikonstruksion te Dispanceria, Manastirliu: I shërben 40 mijë pacientëve

Klinika e specializuar për sëmundjet e mushkërive e qytetit të Tiranës po rindërtohet për t’u kthyer në një qendër model jo vetëm në infrastrukturë...