Tuesday, September 25, 2018

Sociale

Kompensimi i pronave, dokumentet që duhet të paraqiten në ATP

  Ka nisur procesi për kompensimin e pronarëve që u është zënë toka nga ndërtimet pa leje.. Përfituesit duhet të plotësojnë shtatë dokumente, të cilat...

TVSH-ja tek biznesi i vogël, Tatimet: Si të mbani librat e...

Ndryshimet ligjore që ulën shkallën e regjistrimit të biznesit të TVSH  në 2 milionë lekë pritet të fusin në sistem me mijëra biznese. Drejtoria...

Tokat me ligjin 7501, formulari i ri për të marrë tapinë

Procesi i ndarjes së tokave bujqësore me ligjin 7501 mbetet një ndër më problematikët për sa i përket pajisjes së fermerëve me certifikata pronësie....

Ligji – Statusi i naftëtarit, nis shqyrtimi i 2500 dosjeve të...

   Nis shqyrtimi i aplikimeve të  punonjësve të naftës dhe gazit për të përfituar statusin e naftëtarit. Aktualisht komisioni i ngritur në Ministrinë e Infrastrukturës...

 9 dokumentat për vitet e punës/ Ndryshon procedura, dokumentet ...

Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka publikuar dokumentat e plota që duhen për të marrë pensionin. Me heqje e certifikatave, tashmë është lehtësuar procedura për...

ISSH: Si përfitohet pension invaliditeti i plotë dhe i reduktuar

        Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka publikuar manualin e përfitimeve, ku zbardh të gjitha llojet e pensioneve që përfitohen. Pension invaliditeti Kriteret mjekësore për caktimin e aftësisë...

Devijimi i telefonatave nga ndërkombëtare në kombëtare me “sim-box”; Albtelecom në...

  Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) njoftoi se ka nisur procedimin administrativ për zgjidhjen e mosmarrëveshjes midis Albtelecom sh.a dhe Vodafone Albania sh.a....

Taksat dhe tarifat vendore 2018 – Llogariten detyrimet, ja afati për...

Drejtoria e Përgjithshme e Taksave dhe Tarifave Vendore të baskisë Tiranë ka publikuar taksat dhe tarifat vendore që duhet të paguajnë tatimpaguesit e Bashkisë...

Veliaj “zbulon” profesionin e ri, talenti i panjohur i kryebashkiakut të...

Kryebashkiaku Veliaj ka treguar ditën e sotme një tjetër aftësi të cilën nuk e kishim njohur. Me rastin e  Festës së Kurban Bajramit, kryebashkiaku...

Ç’ËSHTË “IUS SOLI’, LIGJI I RI I DHËNIES SË SHTETËSISË ITALIANE

Arbër AGALLIU Shumë prej jush më shkruajnë për të ditur se cfarë parashikon ligji i ri i dhënies së shtetësisë italiane, i cili aktualisht pritet...