Wednesday, January 16, 2019

Sociale

Herceptina në mungesë, Qeveria dhe opozita flasin për shifra. Pacientët përballen...

  Rikthehet përsëri në qendër të vëmendjes mungesa e medikamentit  “Herceptinë”  në shërbimin e Onkologjikut pranë Qendrës Spitalore Universitare Nënë Tereza. Edhe pse më herët,...

Lejë ndërtimi për 8 hidrocentrale të reja, investime të shumta edhe...

  Në mbledhjen e fundit të Këshillit Kombëtar të Territorit nga 27 vendime, tetë prej tyre I përkasin dhënies së lejes për ndërtim të hidrocentraleve,...

Ministria e Infrastrukturës/ Paketa “një miliard” mbyllet me katër rrugë...

  Tenderi për rrugën Orikum Dukat, përmbyll përfundimisht programin 1 miliardë euro të koncesioneve në infrastrukturë. Ndonëse në fillim ishin parashikuar të ndërtoheshin një sërë veprash...

Fitimi pas tatimit, administrata tatimore jep njoftimin e rëndësishëm për shoqëritë...

  Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, njofton shoqëritë tregtare dhe personat fizikë, se afati i fundit për dorëzimin e vendimit të organit përgjegjës/vendimin e personit...

Himara bëhet me hipotekë! Gjiknuri: Së shpejti edhe Zyra e Shërbimeve...

  Banorët e Himarës dhe fshatrave përreth nuk do të kenë më nevojë të shkojnë në Vlorë apo Sarandë për të marrë shërbime që lidhen...

Rritja zyrtare/ Nga muaji gusht pensionistët do të marrin minimalisht...

Në 1 korriku ka hyrë në fuqi shtesa zyrtare, nga 400 deri në 800 lekë për të gjitha kategoritë e pensioneve. Rritja e pensioneve...

Si kanë ndryshuar banesat që nga censi 2011

  Instituti i Statistikave është përfshirë në përgatitje për të realizuar censin e popullsisë dhe banesave të vitit 2020, dhe në këtë kuadër ka azhurnuar...

Studimi/ Faturat e energjisë, pensionistët i paguajnë më shtrenjtë

  Familjet me të ardhur nën 25 mijë lekë në muaj, ku kryesisht bëjnë pjesë pensionistët, i paguajnë “më shtrenjtë” faturat e energjisë elektrike, në...

Tubimet publike, Qendra Europiane për Ligjin: Të thjeshtëzohen hapat për miratimin...

  Sipas një raporti të fundit të Qendrës Europiane për Ligjin, Shqipëria gjatë 2016-2017 ka një kuadër ligjor në përputhje të standardeve europiane për të...

Strehimi/ Banesat sociale me qira, kriteret dhe lista e dokumenteve

  Nga ky program strehimi në Tiranë mund të përfitojnë familjet që nuk kanë në pronësi një banesë, zotërojnë sipërfaqe banimi nën normat e strehimit...