Monday, September 24, 2018

Sociale

AKEP shpall garën – Kërkon 22.3 milionë euro për brezin 800...

  Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare ka hapur zyrtarisht garën për dhënien në përdorim të frekuencave në brezin 800 Mhz. Bëhet fjalë për brezin...

Reinke i FMN: Po i jepet fuqi e madhe për të...

      Paketa Fiskale i jep fuqi të madhe për të vepruar lirisht Këshillit të Ministrave, duke reduktuar në këtë mënyrë transparencën e ligjeve të taksave…   Fondi...

Ministri Ahmetaj sqaron skemën/ Programi për punëkërkuesit e papunë që kanë...

Ministri i Financave dhe Ekonomisë ka sqaruar dje strategjinë që po ndjek qeveria për punësim gjatë aktivitetit të zhvilluar sot me sipërmarrjen mbi riaktivizimin...

Tarifat e studimit – Universiteti Bujqësor ul tarifat në disa programe...

  Në një kohë kur flasim gjithnjë e më shumë për rritje të tarifave për studimet universitare vjen një lajm i mirë për studentët që...

Eurostat bën krahasimin/ Europianët i shpenzojnë paratë për t’u argëtuar,...

  Eurostat ka publikuar të dhënat e përditësuara për shpenzimet familjare të vendeve të BE-së, që i përkasin vitit 2016. Monitor i ka krahasuar këto...

Plani i qeverisë: Sa do të rriten pagat dhe pensionet

Në krahasim me 2018, fondi për rritjen e pensioneve shtohet në vlerë modeste. Në 2019, qeveria ka në plan të shpenzojë 1.4 miliard lekë...

Pranimi në Universitete, Mjekësia 340 kuota, Fakulteti i Ekonomisë 1300

  Nuk ka ndryshime të kritereve për pranimet në Universitete, por një pjesë e kuotave kanë pësuar rritje të lehtë. Ekonomiku do të ketë 1300...

Studimi, shoqëria shqiptare është ‘maskiliste’!  

Shoqëria shqiptare është maskiliste, vëren një studim i kryer nga Hofstede Insights, për dimensionet kulturore të shoqërisë shqiptare. Studimi bazohet në gjashtë dimensione kulturore të...

Taksa progresive, nga 1 janari mbi pagat dhe të ardhurat e...

      Qeveria do të bëjë një ligj të ri, i cili e shtrin taksimin progresiv jo vetëm mbi pagat, siç është aktualisht, por mbi të...

Menaxhimi i ndotjes detare – Projekti financohet nga Kroacia dhe do...

Kroacia dhe PNUD do të  bashkëpunojnë për menaxhimin  e ndotjes detare  dhe rritjen e  sigurisë   në det dhe portë. Marrëveshja  tashmë është nëshkruar nga zv.Kryeministrja...