Tuesday, November 20, 2018

Sociale

Afatet/ Pronat, çfarë do të bëhet me 12 mijë dosjet...

  Ligji 133/2015 u miratua nga mazhoranca parlamentare me pretendimin se do t’i jepte ngërçit shumëvjeçar të titujve të pronësisë në Shqipëri një zgjidhje përfundimtare,...

Sqaron Ambasada: përzgjedhja tërësisht rastësore

Miti se korçarët kanë shumë avantazhe për të fituar Lotarinë Amerikane ka kohë që qarkullon. Shumë veta e besojnë dhe e shpjegojnë me arsye nga...

Si ta llogarisni pensionin suplementar të pleqërisë

  Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka ka publikuar në faqen e tij online, udhëzimet sesi qytetarët mund ta llogarisin vetë pensionin. Konkretisht: Llogaritja e një pensioni...

Ja sa ka shkuar paga mesatare në shtet

      Paga mesatare në shtet në tremujorin e dytë të vitit shënoi rritjen më të lartë së paku që nga 2014-ta. Sipas të dhënave të INSTAT...

The Indipendent/ Pse duhet të vizitoni Shqipërinë e “palumtur”

Vendet e Ballkanit kanë performuar keq në Raportin Botëror të Lumturisë të OKB-së këtë vit, duke nxitur një titull mjaft të paharrueshëm në shtypin...

ISSH/ Si merret pensioni  i parakohshëm, kush përfiton

  Pensioni i pleqërisë mund të merret përpara se të mbushësh moshën që kërkon ligji për sigurimet shoqërore.   Çdo individ mund të marrë pension pleqërie...

Transferimi i studimeve, MASR shpall datat, 3 deri në 14 shtator

  Kandidatët të cilët kërkojnë të ndjekin studimet në një  program të dytë apo t’i transferojnë në programet e studimit të ciklit të parë,  në...

Afati i ri për taksën e pronës, gati struktura e “kadastrës”...

Taksa e pronës, sipas formulës së re tashmë të miratuar edhe në mënyrë ligjore do të nisë zbatimin e saj nga 1 prilli i...

Tatimet këshillojnë: Si kalojnë tatimpaguesit nga regjistri aktiv në regjistrin pasiv

  Administrata Tatimore  bën me dije se procesi i regjistrimit të tatimpaguesit nga regjistri aktiv në regjistrin pasiv, që mbahet nga administrata tatimore, realizohet në...

ISSH: Si përfitohet pension invaliditeti i plotë dhe i reduktuar

Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka publikuar manualin e përfitimeve, ku zbardh të gjitha llojet e pensioneve që përfitohen. Pension invaliditeti Kriteret mjekësore për caktimin e aftësisë...