Wednesday, November 21, 2018

Sociale

“Beteja” për një vend tek mjekësia – Universiteti bën publike kriteret...

Universiteti i Mjekësisë ka miratuar kriteret e pranimit të studentëve për vitin akademik 2018 -2019. Mesatarja minimale që ka miratuar Senati Akademik i këtij...

Shqipëria, vendi i parë në rajon për borxhin më të madh...

  Me një borxh publik, që vlerësohet të ketë arritur në rreth 69% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) në tremujorin e parë të këtij...

Plani i qeverisë: Sa do të rriten pagat dhe pensionet

Në krahasim me 2018, fondi për rritjen e pensioneve shtohet në vlerë modeste. Në 2019, qeveria ka në plan të shpenzojë 1.4 miliard lekë...

ISSH: Kur dalin në pension burrat sipas ligjit të ri. Ja si...

  Sipas Institutit të Sigurimeve Shoqërore  personat, të cilët përfitojnë nga pensioni i parakohshëm i pleqërisë, do të kenë një ulje të pagës me 0.6%...

Nikolla: Pagat e mësuesve rriten me 5%

Brenda këtij viti paga e mësuesve rritet me 5 %, ndërsa brenda gjithë mandatit rritja e pagës do të prekë shifrën e 40 %....

Gjykata Kushtetuese rrëzoi pjesërisht ligjin për pronat

Në rastet kur prona është e lirë, pavarësisht vlerës dhe statusit që ka pasur në kohën e shpronësim, ajo kthehet e plotë. Gjykata Kushteuese rrëzoi...

Amnistia/ Falen këstet e mbetura të kredive të familjeve...

Të gjitha familjeve që kanë përfituar ndër vite kredi nëpërmjet Entit Kombëtar të Banesave, për blerjen e një banese, do t’u falen këstet e...

Shpërblime mbi 58 milionë euro/ Ja sa është dëmi ekonomik...

  Drejtoria e Auditit në Ministrinë e Financave vëren se janë konstatuar 6286 raste të shkeljeve, për të cilat vlera ë dëmeve llogaritet në 7.8...

Afatet/ Pronat, çfarë do të bëhet me 12 mijë dosjet...

  Ligji 133/2015 u miratua nga mazhoranca parlamentare me pretendimin se do t’i jepte ngërçit shumëvjeçar të titujve të pronësisë në Shqipëri një zgjidhje përfundimtare,...

ISSH: Qytetarët mund të bëjnë shtyrjen e datës së daljes në...

    “I siguruari, i cili ka plotësuar kushtet për pension pleqërie, merr shtesë në masën 0,5 për qind të pensionit për çdo muaj që shtyn...