Tuesday, November 20, 2018
Ballina Sociale

Sociale

Ligji, dryshon tatimi mbi të ardhurat dhe taksat vendore

Kuvendi miratoi  dje 3 projektligjet e paketës fiskale. Me shumicë votash, deputetët miratuan projektligjin “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin “Për tatimin mbi të...

Sa paguanim më parë për një apartament dhe sa do të...

Qytetarët shqiptarë do të paguajnë më shumë taksa për banesat, bizneset dhe pronat e tyre të tjera, që prej prillit 2018. Bazuar në ndryshimet fiskale...

Procedura  e re për tapitë e pronave, si do bashkëpunojë ALUIZNI...

Agjencia e Legalizimit, Urbanizimit, Integrimit të Zonave dhe Ndërtimeve Informale bën të ditur se për pajisjen me tapi të personave që kanë ndërtuar pa...

Ahmetaj: Hapja e negociatave do gjallërojë më tej ekonominë

  Gjatë një konference për shtyp, ministri i Financave Arben Ahmetaj tha se rritja ekonomike është në vazhdimësi dhe për këtë ka dhënë efekt edhe...

Qeverisja vendore, Majko projektligj për përfshirjen e diasporës

  Përfshirja e diasporës nëstrukturën e qeverisjes vendore. Ky është synimi i projektligjit të propozuar nga Ministri i Shtetit për Diasporën, ‘Disa ndryshime dhe shtesa...

“Kthehet” inflacioni, rritet në 2.4% për muajin qershor

  Inflacioni dha më në fund shenja rritjeje gjatë muajit qershor, duke arritur në 2.4%, nga 2.1% që pati qenë për muajin maj. Sipas shifrave...

Nëse i dini këto pyetje, ju merrni menjëherë pasaportën amerikane

  Vitin e kaluar, pothuajse 730,000 njerëz u natyralizuan në qytetarë amerikanë, vetëm duke u përgjigjur saktë në minimumin 6 pyetje. Për ta marrë shtetësinë amerikane...

Vende të reja pune, qeveria vendos për rritjen e numrit të...

  Qeveria ka vendosur një rishpërndarje tjetër të punonjësve organikë në njësitë e qeverisjes qendrore për vitin 2018. Vendimi  hyri dje  në fuqi pas botimit...

Strehimi social/ Rregullat e aplikimit dhe kategoritë  që marrin shtëpi

    Miratohen shtatë programet e strehimit për shtresat në nevojë. Komisioni për Veprimtarinë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin shqyrtoi projektligjin “Për strehimin social”. Programet Programi i banesave sociale...

Shqiptarët po hanë mish me ngjyrues dhe qumësht me aflatoksinë

Studimi i i shoqatës Albanian Food Industry për sigurinë ushqimore   Një studim i fundit i shoqatës Albanian Food Industry nxorri në pah se produktet që...