Monday, September 24, 2018
Ballina Sociale

Sociale

Shpërblime mbi 58 milionë euro/ Ja sa është dëmi ekonomik...

  Drejtoria e Auditit në Ministrinë e Financave vëren se janë konstatuar 6286 raste të shkeljeve, për të cilat vlera ë dëmeve llogaritet në 7.8...

Tirana e parafundit në Europë për fuqinë blerëse në 2018 ...

Tirana renditet e parafundit në Europë për sa i përket fuqisë blerëse relative në 2018-n. Sipas të dhënave të publikuara nga numbeo.com, kryeqyteti shqiptar...

Pensioni i pleqërisë/ ISSH: Procedura e plotë e masës...

    Sipas njoftimit të fundit të ISSH-së, pensionin e pleqërisë: E përfitojnë: a)Personat që kanë moshën dhe periudhat e sigurimit, kanë të drejtën e përfitimit...

Turizmi, 40% me shkelje/ Tatimet: Probleme me faturat dhe punën...

  Mbi 6.000 subjekte janë kontrolluar nga Tatimet në funksion të aksionit për sezonin turistik. 40 për qind e subjekteve kanë rezultuar me probleme. Ndërkohë, drejtorja...

Haxhimali: Bashkitë kanë nisur llogaritjen, disa fatura bashkë

Bashkitë nuk janë në periudhë tranzitore sa i përket aplikimit të metodologjisë së re për llogaritjen e taksës së pronës. Drejtori Ekzekutiv i Shoqatës...

Çregjistrimi/ Pezullimi i aktivitetit, DPT publikon hapat administrativë që ndërmerren...

Është shtuar numri i aplikimeve për çregjistrim apo pezullim të aktivitetit pranë Qendrës Kombëtare të Biznesit nga tatimpaguesit që janë penalizuar për shkelje të...

Pensioni i reduktuar, kushtet e përfitimit sipas ligjit të ri

- Tre vjet përpara mbushjes së moshës për pension, çdo person ka të drejtë për të përfituar pension pleqërie të reduktuar, ndërkohë që me ligjin...

Tatimi mbi qiranë, çfarë duhet dorëzuar në tatime përveç kontratës

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka njoftuar se të gjithë tatimpaguesit duhet të dorëzojnë kontratë qirasë apo dokumentin e pronësisë së ambientit ku ushtrojnë...

ISSH: Si përfitohet pension invaliditeti i plotë dhe i reduktuar

        Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka publikuar manualin e përfitimeve, ku zbardh të gjitha llojet e pensioneve që përfitohen. Pension invaliditeti Kriteret mjekësore për caktimin e aftësisë...

Publikohen kuotat e shkollimit për secilën degë dhe datat e regjistrimit

  Universiteti i Tiranës ka publikuar kuotat dhe tarifat e shkollimit për programet e ciklit të parë të studimit(bachelor), për vitin akademik 2018-2019 Kështu, pranimet në...