Saturday, January 19, 2019
Ballina Sociale

Sociale

Tatimi mbi qiranë, çfarë duhet dorëzuar në tatime përveç kontratës

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka njoftuar se të gjithë tatimpaguesit duhet të dorëzojnë kontratë qirasë apo dokumentin e pronësisë së ambientit ku ushtrojnë...

Pensioni i pleqërisë/ ISSH: Procedura e plotë e masës...

    Sipas njoftimit të fundit të ISSH-së, pensionin e pleqërisë: E përfitojnë: a)Personat që kanë moshën dhe periudhat e sigurimit, kanë të drejtën e përfitimit...

Kontributet e paguara të pensioneve, rrezik për penalitete e mospërfitim

Në Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve është vënë në dukje një problematikë nga Instituti i Sigurimeve Shoqërore, lidhur me mospërputhjen në disa raste të...

Ja sa janë koeficientët për llogaritjen e pensioneve

Skema e pensioneve që po aplikohet në Shqipëri, parashikon që pagat para dhe pas vitit 1994, të shumëzohen me një koeficent, në mënyrë që...

Kontributet për pensionet, gjysma paguhet nga sektori shërbimeve, bujqësia punëson 40%...

  Sektori i shërbimeve është kontribuuesi kryesor në arkën e sigurimeve shoqërore shëndetësore pasi siguron gati gjysmën e fondeve të arkëtuara në buxhetin e shtetit,...

Lista e ish të dënuarve që janë gjallë dhe që kanë...

Rreth 1 mijë ish-të përndjekur politikë deri më 31 dhjetor 2017 do të marrin këstin e 8-të të dëmshpërblimit. Ministri i Financave Arben Ahmetaj,...

Zv. Drejtori i ISSH-së, Ali Emini: Procedurat e reja dhe afatet...

Pensionistët që duan të kalojnë pensionin nëpërmjet bankës tani do ta kenë shumë më të thjeshtë. Mjafton një kërkesë në bankë, libreza e pensionit...

Rritja zyrtare/ Nga muaji gusht pensionistët do të marrin minimalisht...

Në 1 korriku ka hyrë në fuqi shtesa zyrtare, nga 400 deri në 800 lekë për të gjitha kategoritë e pensioneve. Rritja e pensioneve...

Shqipëria, vendi i parë në rajon për borxhin më të madh...

  Me një borxh publik, që vlerësohet të ketë arritur në rreth 69% të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) në tremujorin e parë të këtij...

Bashkia Tiranë/ Dy fazat e aplikimit për kredi të buta...

Të gjithë aplikantët që të përfitojnë kredi të buta për shtëpi, mundësi kjo që u ofrohet nga Bashkia e Tiranës duhet të kalojnë dy...