Wednesday, January 16, 2019
Ballina Sociale

Sociale

”‘Karaibet’ e Evropës ndodhen në Shqipëri”

    Një tjetër media e huaj radhit Shqipërinë mes destinacioneve më të preferuar ku europianët kanë zgjedhur të kalojnë pushimet veror këtë vit. Zbulimi i Shqipërisë...

Emigrantët përshpejtojnë rënien e euros

  Monedha e përbashkët ka shënuardje  një rënie tjetër në tregun e brendshëm valutor për të katërtën ditë radhazi. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë,...

Rikonstruksion te Dispanceria, Manastirliu: I shërben 40 mijë pacientëve

Klinika e specializuar për sëmundjet e mushkërive e qytetit të Tiranës po rindërtohet për t’u kthyer në një qendër model jo vetëm në infrastrukturë...

Pensionet/ Si bëhet kompensimi i të ardhurave, kategoritë që përfitojnë

  Kompensimi Përfituesit e pensioneve të caktuara pas datës 1.7.2018, por me datë të fillimit të pensionit deri më 31.12.2014, përfshirë edhe këtë datë, përveç pensionit,...

Transferimi i studimeve, MASR shpall datat, 3 deri në 14 shtator

  Kandidatët të cilët kërkojnë të ndjekin studimet në një  program të dytë apo t’i transferojnë në programet e studimit të ciklit të parë,  në...

Tatimet këshillojnë/ Ja rastet kur mund të çregjistrohen subjektet tatimore

  Personat e regjistruar në organin tatimor mund të çregjistrohen në rastet që vijojnë: personat fizikë dhe juridikë, sipas dispozitave të ligjit “Për Qendrën Kombëtare...

Klosi, apel bizneseve të turizmit: Mos abuzoni me çmimet. Zbatimi i...

Ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi, ka adresuar problematikën e rritjes dhe abuzimit me çmimet gjatë këtij sezoni veror. Nga një takim me...

Eurostat bën krahasimin/ Europianët i shpenzojnë paratë për t’u argëtuar,...

  Eurostat ka publikuar të dhënat e përditësuara për shpenzimet familjare të vendeve të BE-së, që i përkasin vitit 2016. Monitor i ka krahasuar këto...

Programe Bachelor nё “Higjenist Dentar” dhe “Teknikё Dentare” në Fakultetin e...

    Nё Fakultetin e Mjekёsisё Dentare ofrohen pёr herё tё parё dy programe tё reja studimi tё tipit Bachelor, tё cilat pёrbёjnё njё zgjedhje shumё...

Deklarata e të ardhurave individuale, skadon afati i fundit për të...

  Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve njoftoi të gjithë tatimpaguesit individë, të cilët kanë pasur detyrimin dhe kanë dorëzuar Deklaratën Individuale Vjetore të të Ardhurave...