Distrikti gjerman jep 4 mijë euro për familjet azilkërkuese, Andrea tregon ç’do të bëjë

Një program shpërblimi për azilkërkuesit që kthehen vullnetarisht në vendet e tyre të origjinës. Ky është projekti i miratuar së fundmi nga një prej distrikteve të Nordrhein-Westfalen në Gjermani për të ndihmuar 330 azilantët nga vendet e Ballkanit, kryesisht nga Shqipëria, të cilët janë në pritje të deportimit. Warendorf miratoi një fond prej 80 mijë […]

Continue Reading

Shpërblimet, gati fondi për 650 mijë pensionistë, si do shpërndahet

    Ministria e Financave ka filluar procedurat për dhënien e shpërblimit për vitin e ri, për të mos vonuar marrjen e lekëve nga ana e të moshuarve. Mësohet se shpërblimi i pensionistëve do të jepet para datës 30 dhjetor. Ministria e Financave ka miratuar fondin prej 1.8 miliardë lek për shpërblimin e pensionistëve dhe […]

Continue Reading

Shqiptarët po hanë mish me ngjyrues dhe qumësht me aflatoksinë

Studimi i i shoqatës Albanian Food Industry për sigurinë ushqimore   Një studim i fundit i shoqatës Albanian Food Industry nxorri në pah se produktet që konsumojmë çdo ditë në tryezat tona, në një pjesë të mirë të rasteve dështojnë në testet e sigurisë. Të pakta janë ato ushqime të cilat nuk kanë shfaqur probleme […]

Continue Reading

Lejet mjedisore – Klosi: Nga data 13 dhjetor do të jenë online

    Duke filluar nga dita e mërkurë lejet mjedisore dhe gjobat do të jepen përmes sistemit online. Në takimin e zhvilluar me inspektorët e mjedisit në çeljen e procesit të trajnimit në kuadër të kësaj reforme, ministri i Turizmit dhe Mjedisit Blendi Klosi bëri të qartë se  ky reformim do të sjellë shmangien e […]

Continue Reading

BSH dhe Ministria e Diasporës memorandum mirëkuptimi për remitancat

  Banka e Shqipërisë dhe Ministria e Diasporës nënshkruan sot një memorandum mirëkuptimi për remitancat. Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, tha se ky është vetëm hapi i parë i një platforme zhvillimore për fuqizimin dhe përdorimin sa më efektiv të remitancave. Sejko: E vlereësoj si hapin e parë të domosdoshëm të një platformëe zhvillimore […]

Continue Reading

Karta e rezidentit për parkim falas deri në fund të vitit

  Karta e rezidentit që ofron parkim falas për qytetarët e Tiranës brenda zonës ku banojnë, vlen deri në fund të këtij viti. Deri tani nuk ka një njoftim nga Bashkia e Tiranës se si do të veprohet në vazhdim me banorët që përdorin falas këtë shërbim. Karta e rezidentit është falas, të paktën deri […]

Continue Reading

Titujt e pronësisë/ Tapitë me ligjin 7501, Rama: Ja kur  do jepen përfundimisht

        Kryeministri Edi Rama ka premtuar që brenda këtij mandati qeveritar do të zgjidhë çështjen e titujve të pronësisë. Rama dha garancinë se eksperienca është e mjaftueshme dhe do të jetë e mjaftueshme edhe kurajoja për t’i parë gjërat në sy dhe për të mos harxhuar asnjë qindarkë të buxhetit të shtetit […]

Continue Reading

Mbillen 870 fidanë pishe, Veliaj: Më shumë oksigjen, më pak ndotje

Në Liqenin e Farkës janë mbjellë edhe 870 fidanë pishe, si pjesë e projektit të Pyllit Orbital, dhe tashmë parku është kthyer në një pikë referimi për frekuentuesit e të gjitha moshave. Synimi i Bashkisë së Tiranës është që deri në përfundim të sezonit të mbjelljes së pemëve të reja, kryeqytetit t’i shtohen në total […]

Continue Reading

Ndryshon ligji/ Mosmarrëveshjet e pronave, çështjet me vlerë deri në 10 milion lekë u “hiqen” gjykatave

  Në Kuvend janë depozituar nismat ligjore që shoqërojnë paketën e ndryshimeve kushtetuese të Reformës në Drejtësi. Një ndër nismat që është depozituar në Kuvend është ajo që ndryshon ligjin e vitit 2011 për Ndërmjetësimin në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve. Një prej pikave të këtij projektligji parashikon se “për mosmarrëveshjet me karakter pasuror që lidhen me […]

Continue Reading

Familjet në Shqipëri hasin vështirësi në pagesën e energjisë elektrike

    Një studim i zhvilluar nga qendra mjedisore Eden në pesë qytete kryesore të Shqipërisë zbulon se familjet shqiptare kanë vështirësi në pagesat e faturave të energjisë elektrike dhe konsumojnë më pak energji se nevojat e tyre. Familjet në qytetin e Vlorës dhe Beratit duket se kanë vështirësitë më të mëdha financiare në pagimin […]

Continue Reading