Wednesday, November 21, 2018

Opinion

Rinisë shqiptare, shoqëria i detyrohet arsim falas e cilësor Nga...

  Nga Artan Fuga 11 teza për zbatim! Arsimimi i kombit është një detyrë kushtetuese për shtetin, çka i detyrohet qytetarëve gjithë jetën, por në radhë...

INJORANCA KUNDËR HISTORISË, SËMUNDJE E VJETËR NË SHQIPËRI Spartak NGJELA

Spartak NGJELA Shiheni sesi po e trajtojnë Prek Calin, një tribun të popullit që ka mbrojtur me gjak në tridhjetë vjetët e parë të Shekullit...

Kryeneçësia, virusi që përçan shqiptarët Nga Arben LLALLA

Nga Arben LLALLA   Karakteristikë e veçantë e shqiptarëve është krenaria, e cila kur teprohet kalon në kryeneçësi. Kryeneçësia në shekuj ka bërë që shqiptarët të...

NATO në Tiranë, Zapad në Moskë Nga Azem Parllaku

Nga Azem Parllaku     Shefat e shtabeve të vendeve anëtare të NATO-s, u mblodhën në kryeqendrën e vendit, i cili buxhetin e mbrojtjes e ka më pak...

Antikomunizmi i ndryshkur i PD-së Nga Edmond ARIZAJ

Partia Demokratike vazhdon me një kokëfortësi të çuditshme të përdorë si sfond opozitarizmi komunizmin; edhe pse përgjatë katër viteve të para të qeverisjes së...

KU ËSHTË (E SHKRETA) QË NGA “SIMBOLI” NANO?! X, Y, Z...

Ekspertë të ekonomisë, o ju profesorë, doktorë, e çfarëdo jeni e do të jeni, a keni menduar se një ditë do të ngeleni në...

Tërhiquni zvarrë o “ekspertë hardhuca” të ekonomisë – Nga Kasem Seferi*

Nga Kasem Seferi* Shumë studjues dhe analistë, pak a shumë, pas krizës së rëndë të viteve 2007 – 2013 (ndoshta edhe më tej), ranë në...

Replikë presidentit të Greqisë Greqia kampionia e shkeljeve të të drejtave...

“Atdheu im, një mural i mbajtur prej shtyllave franceze, shqiptare, vllahe e turke. Kushdo që i përmend, shkon drejtë e në burg”. (Nobelisti Odysseas...

Sa kushtojnë votimet shqiptare!? – Nga Dr. Enriko Ceko

Nga Dr. Enriko Ceko Në ndihmë të debateve dhe pikëpamjeve për shpenzimet për votimet dhe se sa kushtojnë zgjedhjet në Shqipëri mendoj se çështja duhet...

Dëgjesat publike pa publik -Nga Azem Parllaku

Nga Azem Parllaku Deputetja e zgjedhur e Partisë Socialiste në qarkun e Kukësit znj.Mimi Kodheli e ka përfunduar turin e dëgjesave me banorët e njësisive...