Saturday, November 17, 2018

Opinion

Shumë zhurmë për hiçgjë… Ylli Manjani

Ylli Manjani Të zgjedhurit e Kuvendit që do bëjnë vetting-un e gjykatësve dhe Prokurorëve, kërkojnë një personel prej 192 personash. Këshilltarë, sekretarë, personel administrativ, plot 192...

Zgjedhjet në Gjermani dhe ndikimi i tyre në Ballkan Nga:...

  Nga: Mimoza Ahmetaj Zgjedhjet e së dielës në Gjermani nuk do të sjellin ndryshime sa i përket fituesit ngase kjo gjë tanimë dihet, por dilema...

“Lufta” (apo beteja e humbur që në nisje) kundër informalitetit ...

Nga Kasem Seferi Ashpërsia e paarsyeshme e zbatimit të legjislacionit tatimor nga ana e administratës tatimore gjatë mandatit të parë të Qeverisë Rama 1, bëri...

Vizita e Trump-it në Serbi, si shansi i tretë për Kosovën...

  Nga Azem Parllaku Këto ditë ishin mediat serbe, ato që artikuluan rreth vizitës, që Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Donald Trump, mund të...

Tetë mësime nga zgjedhjet në Gjermani Nga Sebastian Fischer *

Nga Sebastian Fischer * Një. Partia populiste e krahut të djathtë Alternativa për Gjermaninë (AfD) është partia e tretë më e fuqishme në vend dhe...

Përgjigja është tregu i lire Nga Klodian Tomorri

  Nga Klodian Tomorri Kush mendonte se shpëtimi i planetit nga ndotja dhe ndryshimet klimaterike mund të vinte vetëm nga qeveritë do t'i duhet të...

Disa përse në lidhje me mbledhjen e të ardhurave tatimore në...

Disa përse në lidhje me mbledhjen e të ardhurave tatimore në katër vitet e shkuar Analistë të ndryshëm (vendas dhe të huaj), në lidhje me...

Nga Azem Parllaku /Shqiptarët, si peng i retorikës stereotipe për pushtet

    Prej gati tre dekadash Shqipëria si shtet, e shqiptarët si popull ndodhen në kulmin e degjenerimit, korrupsionit dhe shthurjes historike. Politika për të arsyetuar...

Kroacia – “fëmija problematik” i BE-së! – Maksim Sinemati

  Maksim Sinemati Cfarë po ndodh me Kroacinë, a po bëhet ajo “fëmija problematik” i Bashkimit Evropian (BE)? Sjellja e saj në skakierën politike të përgjithshme...

Mjaft vollët vrer për Shqipërinë dhe shqiptarët, mos iu jepni zë...

  Nga Mentor Kikia E pashë përsëri në TV një njeri që thotë të njëjtën gjë kudo ku e kërkojnë të flasë: Skëndërbeu është tradhtar, është...