Saturday, November 17, 2018

Opinion

PËRSE FITOJNË GJITHMONË KULLAT? – Nga: Ledian DROBONIKU

  Nga: Ledian DROBONIKU Për shkak të korrupsionit? Është e lehtë të përdorësh “korrupsionin” si përdorej djalli për të shpjeguar çdo sëmundje në mesjetë. Mandej ishte zbulimi i...

Nuk qeveriset vendi as nga e as me Ambasadorë!- Nga Ylli...

  Nga Ylli Manjani Një mësim që duhet mësuar. 5 vitet e fundit duhet të na kenë shërbyer për të mësuar një mësim: Nuk qeveriset vendi as nga...

Klasa politike nuk arriti ta njohë bujqësinë shqiptare – Nga Faik...

Nga Faik Islami Kur themi nuk arriti ta njihte bujqësinë klasa politike qe qeverisi vendin për njëzet e shtatë vitet e shkuara, nënkuptojmë ta njihte...

Ndërtesa e teatrit ra! Qendra historike si kujtesë kolektive e qytetit...

Nga Artan Fuga Ra! Ndërtesa e teatrit ra! Qendra historike si kujtesë kolektive e qytetit të Tiranës ra! Statusi i aktorëve dhe i gjeneratës aktoriale madhore...

KOHA E KORRUPSIONIT NË SHQIPËRI PO RËNKON – Spartak Ngjela

Spartak Ngjela Koha korrupsion në Shqipëri po rënkon dhe nuk do që të dorëzohet. Por do të dorëzohet se nuk ka nga t’ia mbajë. Procesi ndërkombëtar do...

A e duan Shqipërinë 20-30-vjeçarët e sotëm – Nga Sadik Bejko

Nga Sadik Bejko Në një shënim të mëparshëm, kam vërejtur se ka rritje të nënvlerësimit për intelektualët e sotëm, për intelektualin veprues të së përditshmes....

Jemi një hap larg vdekjes! – Nga Ilir Hoxholli

Nga Ilir Hoxholli Tërmeti është e vetmja dukuri të cilën shkenctarët nuk e parashikojnë dot. Përveç faktit që pllakat lëvizin dhe i shërbejnë stabilizimit të Tokës...

Përpjekjet e papjekura drejt integrimit – Nga Leonora Laçi

  Nga Leonora Laçi Bindjet tona si shoqëri për integrimin në BE janë të karakterizuara nga një mosbesim i thellë saqë vetë integrimi shihet si një...

Teatri-si tempull lirie dhe demokracie – Nga Behar Gjoka

  Nga Behar Gjoka Të shembet a të mos shembet Teatri Kombëtar! Kjo është çështja ekzistenciale, që ka mbushur gazetat dhe revistat televizive këtyre javëve, ndonëse...

ATA QË SHAJNË EFEKTET, POR KULTIVOJNË SHKAQET – Nga Ledian DROBONIKU

  Nga Ledian DROBONIKU Ata janë enzima e së keqes. Shtylla e sistemit. Asorbojnë çdo kritikë, duke e bërë të padëmshme për sistemin e të pranueshme...