Tuesday, November 20, 2018

Opinion

9 vjet shterpësi e politikës së Jashtme të Kosovës – Nga...

    Nga Dr. Bled KOMINI   U bënë pothuajse dy dekada që institucionet e Republikës së Kosovës veprojnë nën një “garanci” ndërkombëtare, ku garantët e pavarësisë së...

Pas vdekjes së Shpresës – Nga Edison Ypi

  Nga Edison Ypi Pas vdekjes së gruas Shpresa, Besimit ngordhalaq i mbetën një tufë me jetimë; Shkëlqimi, Guximi, Krenari, Durimi, Përparimi, Gëzimi, Fatmiri, Zana, Dituria,...

QEVERISJE PA FRIKË! – Nga Bledar Kurti

QEVERISJE PA FRIKË!   Këto vitet e fundit, duket sikur qeveria zgjohet çdo mëngjes me pyetjen: si do ja nxijmë jetën shqiptarëve sot? Ku ka mbetur...

Vandalët në burgje, “qytetarët” në interprelancë – Ergys Mërtiri

Vandalët në burgje, “qytetarët” në interprelancë Kryeministri Rama është hedhur në aksion për të mbuluar me spektakle qesharake mediatike zullumet e shkaktuara me vendosjen korruptive...

Mjerimi është forma më e keqe e dhunës – Nga Jozefina...

  Nga Jozefina Topalli “Mjerimi është forma më e keqe e dhunës “, thoshte Gandi. Mjerimi në Shqipëri është alarmant. Këtë e konfirmojnë edhe shifrat. Sondazhi për Ballkanin...

“Të kesh” apo të “jesh”, kjo është çështja…- Luan Rama

  Luan Rama “Të kesh apo “të jesh”, shkruante shumë vite më parë filozofi dhe psikoanalisti modern amerikan me origjinë gjermane Erich Fromm në veprën e...

OKB mbi mundësinë e zgjerimit të BE nё Ballkanin Perëndimor –...

Nga Aida Cama Kombet e Bashkuara vlerësojnë se pas gjithë krizave ekzistenciale që ka kaluar BE, financiare, politike dhe gjeopolitike është e rëndësishme që me...

Dëgjesat publike pa publik -Nga Azem Parllaku

Nga Azem Parllaku Deputetja e zgjedhur e Partisë Socialiste në qarkun e Kukësit znj.Mimi Kodheli e ka përfunduar turin e dëgjesave me banorët e njësisive...

O veteran me bukë me vete – Nga Ilir Levonja

  Nga Ilir Levonja Kultura jonë masone karshi Enverit është bërë e modës tashmë. Ca me të qeshur e ca me bindje, ja futëm vetes. Kështu që...

Replikë presidentit të Greqisë Greqia kampionia e shkeljeve të të drejtave...

“Atdheu im, një mural i mbajtur prej shtyllave franceze, shqiptare, vllahe e turke. Kushdo që i përmend, shkon drejtë e në burg”. (Nobelisti Odysseas...