Monday, September 24, 2018

Opinion

“E drejta” jo gjithnjë reduktohet në “ligj”- Nga Aurel Plasari

Nga Aurel Plasari Po i përgjigjem këtu pyetjes, që ia hoqa nga komentet në FB, të mikut V. K. Po, është e vërtetë sentenca e Victor...

Pse vriten vajzat dhe gratë? – Nga Edlira Gjoni

Nga Edlira Gjoni Titujt sensacionalë, përshkrimi i detajuar i krimit, fotot e viktimës a vendit të ngjarjes, përdorimi i formës jo-veprore, epitetet e metaforat e ekzagjeruara...

Vettingu, vaksina e nevojshme për shtetin – Nga Spartak Braho

Nga Spartak Braho Duket se, ora historike që shteti dhe institucionet e tij të marrin frymë lehtësisht e të painfektuara nga spazmat e korrupsionit po...

Rreziqet e nacionalizmit të ripërtërirë grek / Rrihet keq kryetari i...

  Maksim Sinemati   Së fundmi, një turmë njerëzish të irrituar sulmoi kryetarin e Bashkisë së Selanikut, Janis Butaris, gjatë një ceremonie përkujtimore me rastin e Ditës...

Shqipëria ndër vendet me taksat më të larta për të ardhurat...

Nga: Aurora Sulçe  “Kam ardhur në bankë për të paguar tatimin mbi të ardhurat personale që është 15% e shumës që u pagova. Konkretisht, për 500...

KU MUND TË GJENDET SHPËTIMI I SHQIPËRISË DHE I SHQIPTARËVE? –...

  Ahmet GJANAJ Kriza e politikës së amortizuar me liderë karizmatikë që nuk kanë linjë ideologjike të mirëdefinuar por që ia dalin të marrin lidershipin duke...

Servilizmi dhe cinizmi i kastës sonë politike hedhin një hije të...

Dr. Islam LAUKA Zëvendëskryeministri, Fatmir Limaj, pati deklaruar publikisht se Demarkacioni me Malin e Zi nuk ishte kusht i vënë nga Bashkimi Europian për liberalizimin...

Bujqësia, kërkon Doktrinë Shkencore, për projekte integrale ! – Nga Faik...

Nga Faik Islami* Ndoqa, me shumë interes bisedën e Z.Rama, në Universitetin Bujqsor. Posaçërisht ato çka ai foli, për ardhmërinë e bujqësisë, dëgjuar prej studentëve,...

PRAPASKENAT E GRUSHTIT TË SHTETIT NË MAL TË ZI – Nga...

  Nga Urim GJATA Në muajin korrik 2017, në Mal të Zi, ka filluar procesi gjyqësor ndaj një grupi, ku ishin të përfshirë shtetas malazezë e...

Një marrëveshje që do iu shërbejë të dy vendeve – Ksenofon...

  Ksenofon Krisafi Unë jam i familjarizuar për marrëveshje të kësaj natyre, pasi edhe më herët kam qenë kryesues i grupit negociator me Italinë. Edhe në...