Wednesday, January 16, 2019

Opinion

PALLATI I DREJTËSISË NË GETON E PADREJTËSISË! – Nga: Ledian DROBONIKU

  Nga: Ledian DROBONIKU Reforma e radhës në Drejtësi njësoj si shumë të tjera këto dekada të errëta, luhet në dhomat e aksionerëve, pronarë të ghetos....

Tradhti e lartë ndaj Shqipërisë! – Nga Ylli Manjani

Nga Ylli Manjani Me ç’më panë sytë, harta e kufirit detar që Greqia dhe Qeveria jonë kanë rënë dakord është tradhti e pastër ndaj Shqipërisë!!! Ai...

Shqiptarët kënaqen me fitoren e Kroacisë, për të përligjur dështimin tonë...

Nga Sokol Shameti Ka diçka shumë qesharake tek ata që ndihen njëfarësoj pjesëmarrës indirektë tek suksesi i Kroacisë, për shkak të përkatësisë sonë të përbashkët...

Godina e Teatrit dhe plani i kullave të kastës! – Nga...

Nga Gentian Kaprata E kishin menduar si një pasexhatë, por prishja e godinës historike të Teatrit Kombëtar po ju kthehet në një ngjitje sizifiane e...

E parakohshmja por e pa-evitueshme Republikë e Re! – Nga Akil...

  Nga Akil Kraja Edi Ramën duhet ta falënderojmë. Duke shkatërruar gjithçka, ai po rivendos themelet për një rend të ri moral, ekonomik e juridik në...

Estetika pagano-talebane e shkaterrimit – Nga Artan Fuga

Nga Artan Fuga Ajo që më shqetëson më shumë në këtë çështjen e ndërtesës të teatrit kombëtar, që sigurisht as do te prishet dhe as...

Antoni i urtë dhe çeta e çartur – Nga Ag Apolloni

  Nga Ag Apolloni Këto ditë u çua shumë pluhur për (mos)ngritjen e bustit të Anton Çettës para Institutit Albanologjik të Prishtinës. Kolegët e Antonit paskan...

GREQISË JEPJA GJITHË TASIN E GROSHËS, PRAPË DO GRINDET PËR NJË...

  Nga ARBEN LLALLA Disa ditë më parë Greqia lajmëroi se marrëveshja për t’i dhënë fund mosmarrëveshjeve shumë vjeçare greko-shqiptare që ishte parashikuar të nënshkruhej nga kryeministrat Tsipras-Rama...

Tërmeti dhe arbitrariteti – Nga Artan Fuga

Nga Artan Fuga Pas netëve me tërmete të rrezikshme, konfliktit që ka shpërthyer për ndërtesën e Teatrit Kombëtar, për qendrën historike të Tiranës, betonizimin që...

VENDIMI I BE DHE DETYRAT E SHQIPTARЁVET – NGA EUGJEN MERLIKA

NGA EUGJEN MERLIKA Sesioni i fundit i kryetarёve tё Shteteve e Qeverive tё BE, I u kushtua krejtёsisht çёshtjes sё emigrantёve, problemi i tё cilёve...