Saturday, September 22, 2018

Opinion

 Elitat e shoqërisë, roli dhe përgjegjësia … Nga Ferdi KAMBERI...

Elitat e shoqërisë konsiderohen si “pari” e një shoqërie e cila ka një përgjegjësi ligjore dhe morale para qytetarëve. Shprehja elitë do të thotë...

Lajme të këqija për Shqipërinë nga Fronti i Perëndimit – Nga Klodian...

Nga Klodian Tomorri Ekonomia e Eurozonës po ngadalëson me ritme të shpejta duke rrëzuar të gjitha pritshmëritë e Bankës Qendrore Europiane dhe Fondit Monetar. Po vijnë kohë...

Problemi i  pronave shtyhet pёr nё kalendat greke – Nga Eugjen...

Eugjen Merlika Duke lexuar artikullin “A po bёhet Republika Ҫeke Zvicra industriale e Evropёs” ndihet njё farё shprese, por edhe njё zhgёnjim qё tё...

Maqedoni, Laku rreth Gruevskit u shtrëngua deri në fund – Maksim...

  Maksim Sinemati Nikolla Gruevski, ish-kryeministri kohëgjatë maqedonas, dikur i “paprekshëm”, dhe lideri aktual i partisë, tani opozitare, VMRO-DPMNE, ka paralajmëruar dorëheqjen e tij zyrtare në...

Cili është sot kofliktini brendshëm i shoqërisë shqiptare? – Nga Spartak...

Nga Spartak Ngjela Në Shqipëri ky konflkt konstatohet të jetë midis politikës amerikane që po kërkon të konfigurojë Dimensionin Gjithëshqiptar në Ballkanin Perëndimor, dhe lidershipit...

Për një këshillë mbarëkombëtare për Vitin e Skënderbeut – ...

Rexhep Qosja. Qeveria e Shqipërisë e ka shpallur vitin 2018 Vit të Skënderbeut. Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka propozuar themelimin e një Komisioni të posaçëm...

O injorantë, pse i lodhni shqiptarët, nuk keni shpëtim! – Spatak...

    Spatak Ngjela   Kur pasioni bashkohet me frikën, pesëdhjetë- vjeçarin e kthen një dymbëdhjetë – vjeçar. Këta janë liderët e sotëm në Shqipëri. Sado që janë të bashkuar...

Koment / Njeriu që qëndron pas luftës tregtare SHBA-BE   

Nga Paul Krugman – Kur Donald Trump u betua si President, shumë u frikësuan me të drejtë se, ai do të shkatërronte marrëdhëniet e...

Hahn kërkon ta zgjidhë Çështjen Çame, Rama ta vrasë – Nga Arben...

Nga Arben Llalla Në Samitin e KE dhe BE që u mbajt në Sofje të Bullgarisë nga 15-16 shkurti, ku qe i pranishëm komisioneri për zgjerim,...

Vjedhja e pronave, me ligj dhe e shpallur në gazetë! –...

  Nga Artan Fuga Keqtrajtimin e ish pronarëve, kjo shoqëri e ka në bazën e saj. Jo të të gjithë pronarëve njësoj, por të një pjese edhe...