Tuesday, November 20, 2018

Opinion

Prof. Dr. Çapajev Gjokutaj – Një shoqëri në krizë morale

Prof. Dr. Çapajev Gjokutaj  Më tronditi lajmi për vrasjen e çiftit Kosta në Gjirokastër. Lekon e kisha mik në FB. Meloditë e saksit të tij...

Per ata qe duan me shume partine se Shqiperine – Zef...

  Nga Zef Bushati Injorancë e pa imagjinuar, çmenduri politike, ka me mijëra qytetarë e fshatarë që e duan me shumë Partinë se Shqipërinë. Nuk e...

Kur Ambasadoret ‘Harrojne’ Statusin – Nga Genc Mlloja

  Nga Genc Mlloja “Serbia nuk ka ndryshuar pozicion dhe as ka qëllim ta bëjë. Kosova për Beogradin zyrtar është pjesë e Serbisë dhe do të...

Nga diktatura në demokraci, kaosi dhe udhërrëfyesit…- Prof. Dr. Lisen Bashkurti

    Prof. Dr. Lisen Bashkurti Kalimi nga diktatura në demokraci realizohet nëpërmjet një faze tranzicioni. Ky tranzicion midis dy sistemeve karakterizohet nga kaosi. Në tranzicionin kaotik nga...

Si gabuan mendimtarët tanë? – Nga Artan Fuga

Nga Artan Fuga Migjeni deshi t'ja fuste me grusht malit që s'bëzajte, por sigurisht më shumë ishte një mllef, sesa kishte një platformë mendore sesi...

“VETING” – Nga Astrit Lulushi

  Nga Astrit Lulushi ‘Vet’ është tkurrje figurative e veterinarit, që filloi të përdorej në mesin e shekullit të 17-të. Veterinerët ato kohëra, por edhe sot,...

Mungon kritika, por a kemi…? – Nga Çapajev Gjokutaj

  Nga Çapajev Gjokutaj Studiuesi i letërsisë Çapajev Gjokutaj, bën më poshtë një analizë të mungesës së kritikës letrare në vend. Mungon kritika, qarje e qëmotshme, gati-gati...

Ja cila do të ishte një marrëveshje e keqe me Greqinë...

  Nuk e di çfarë do të quhej një marrëveshje pozitive me Greqinë. Por ama e di çfarë do të ishte një marrëveshje e keqe. Marrëveshje...

Shoqëria shqiptare në konflkt! – Nga Faik  Islami

Nga Faik  Islami Njoftimi që tronditi opinionin për një fakt shumë të njohur E dgjuan të gjithë se 140 depudetët kanë si kapital financiar ,...

Shqiptarët kënaqen me fitoren e Kroacisë, për të përligjur dështimin tonë...

Nga Sokol Shameti Ka diçka shumë qesharake tek ata që ndihen njëfarësoj pjesëmarrës indirektë tek suksesi i Kroacisë, për shkak të përkatësisë sonë të përbashkët...