Tuesday, September 25, 2018
Ballina Opinion

Opinion

Zgjedhjet, Shqipëria poshtë Senegalit dhe Lesotos – Nga: Afrim Krasniqi

Nga: Afrim Krasniqi Zgjedhjet parlamentare 2017 u vlerësuan nga OSBE/ODIHR dhe aktorë të tjerë vendas e të huaj, kryesisht bazuar në “standarde për Shqipërinë”: - ishin...

Reforma zgjedhore, ekspertët kërkojnë “veting financiar” për partitë politike ...

  Ergys Gjençaj | BIRN | Prej 10 nëntorit, partitë politike në Shqipëri kanë ndezur zyrtarisht motorët e reformës zgjedhore-një proces që pritet të ketë si busull rekomandimet e...

Nga diktatura në demokraci, kaosi dhe udhërrëfyesit…- Prof. Dr. Lisen Bashkurti

    Prof. Dr. Lisen Bashkurti Kalimi nga diktatura në demokraci realizohet nëpërmjet një faze tranzicioni. Ky tranzicion midis dy sistemeve karakterizohet nga kaosi. Në tranzicionin kaotik nga...

Sa kushtojnë votimet shqiptare!? – Nga Dr. Enriko Ceko

Nga Dr. Enriko Ceko Në ndihmë të debateve dhe pikëpamjeve për shpenzimet për votimet dhe se sa kushtojnë zgjedhjet në Shqipëri mendoj se çështja duhet...

Shteti shurdh,Genti vret veten në ujërat e Valbonës – Nga Pranvera Vatoci

    Nga Pranvera Vatoci Disa ditë më parë jo vetëm në statusin tim, por në shumë media e rrjete sociale konstatova dhe paralajmërova për një pragtragjedi të...

Klodian Tomorri – A ka flluskë në ndërtim?

Klodian Tomorri   Po qarkullon një tezë sikur Shqipëria po përballet me një flluskë në ndërtim. Më poshtë është pesha e ndërtimit në Prodhimin Kombëtar sipas...

Rruga e Kombit, një skemë fantastike si mund ti biesh qylit-...

Nga Ergys Mertiri Nuk mjafton të marrësh falas një aset publik, për t’i nxjerrë atij para. Duhet dhe një garanci për fitimin, në rast se...

Filozofi për antonomazi – Nga: Jak Simoni  

                                                                                                                                       Nga: Jak Simoni   Të ndikuar dhe nga mediat perëndimore, këto ditë në mediat  tona u fol shumë për përvjetorin e lindjes së...

Replikë presidentit të Greqisë Greqia kampionia e shkeljeve të të drejtave...

“Atdheu im, një mural i mbajtur prej shtyllave franceze, shqiptare, vllahe e turke. Kushdo që i përmend, shkon drejtë e në burg”. (Nobelisti Odysseas...

Antikomunizmi i ndryshkur i PD-së Nga Edmond ARIZAJ

Partia Demokratike vazhdon me një kokëfortësi të çuditshme të përdorë si sfond opozitarizmi komunizmin; edhe pse përgjatë katër viteve të para të qeverisjes së...