Saturday, November 17, 2018
Ballina Opinion

Opinion

RINASI, SI SHPËRFILLJE E DIASPORËS – Nga: Petrit KUÇANA

  Nga: Petrit KUÇANA Duket si plotpërmbushëse në tollovinë e gjithçkathënies,  një foto e shkrepur në “pragun e derës së mëmëdheut”. Një avion i ndalur dhe...

“VETING” – Nga Astrit Lulushi

  Nga Astrit Lulushi ‘Vet’ është tkurrje figurative e veterinarit, që filloi të përdorej në mesin e shekullit të 17-të. Veterinerët ato kohëra, por edhe sot,...

De-euroizimi, sovraniteti monetar dhe detyrimet në tregjet financiare – Nga Elvis...

Nga Elvis Zaimi, Ekspert i të drejtës financiare Instituti bazë i transaksioneve që ndodhin në tregjet financiare janë detyrimet monetare, një institut i cili përfshin...

Ja cila do të ishte një marrëveshje e keqe me Greqinë...

  Nuk e di çfarë do të quhej një marrëveshje pozitive me Greqinë. Por ama e di çfarë do të ishte një marrëveshje e keqe. Marrëveshje...

Dështimi i arsimit – Nga Jorgo Mandili

  Nga Jorgo Mandili E pohoi znj. Nikolla, para disa ditësh, në emisionin “Kjo Javë.  Se, gjatë punës së saj në këto pesë vite ka patur...

Behar Gjoka – Teatri si klithëm

Behar Gjoka.   Beteja për shembjen e tetarit, ka mbërritur në pikun e vetë më të nxehtë. Pasi hiqen shenjat, Ejanëteatër, fiken dritat, tashmë shohim qartë...

Pse ndryshon vazhdimisht procedura dhe legjislacioni për kompensimin e pronarëve ?...

  Gezim Boçari Ambasadorët Romana Vlahutin dhe Donald Lu, a mund të vënë gishtin mbi plagë para largimit të tyre , në mënyrë që periudha e...

Si gabuan mendimtarët tanë? – Nga Artan Fuga

Nga Artan Fuga Migjeni deshi t'ja fuste me grusht malit që s'bëzajte, por sigurisht më shumë ishte një mllef, sesa kishte një platformë mendore sesi...

Para ‘Rilindjes’ edhe Escobari po duket diletant – Nga Klodian Tomorri

Nga Klodian Tomorri Tani edhe Escobari duket si diletant. ‘Më mirë një varr në Kolumbi se sa një qeli ne Shtetet e Bashkuara të Amerikës’. Ky...

Si u krijua Shoqata Çamëria dhe u përpilua “Dosja Çame” –...

Nga Nexhat Merxhushi Politika izoluese e regjimi komunist e arshivoi çështjen çame si një çështje të harruar. Çamët asnjëherë nuk kanë reshtur përpjekjet në kërkim të...