Wednesday, September 26, 2018

Kulture

Filmi i parë për Ilirët, bashkëpunim mes Kroacisë, Sllovenisë, Italisë dhe...

Edhe një film do të mund ta shohim gjatë vitit të ardhshëm në ekranet e mëdha të kinemave shqiptare. Kështu së paku ka bërë...

Aurel Plasari – Për Kontratën Proteatër të Forcave Opozitare

Aurel Plasari     Nga vizioni që ushqehet për një shoqëri demokratike do të kërkohej që: Kontrata Proteatër e Forcave Opozitare të hartohet jo vetëm simbas...

“Sokaku i të Marrëve” gjallëron Gjirokastrën me 4500 spektatorë

  Ansambli i Këngëve dhe Valleve Popullore ndaloi këtë të shtunë në Gjirokastër, ku rreth 4500 spektatorë ndoqën premierën absolute “Sokaku i të Marrëve”, më...

Veliaj: Teatri i ri, 8 herë më i madh në tokën...

  Godina e re e Teatrit Kombëtar do të jetë një vepër spektakolare, me hapësira disa herë më të mëdha se ndërtesa ekzistuese. Gjatë inspektimit...

“Ditënetët e Librit” Nisi dje një festival ndryshe në Tiranë

Festivali që do të mbahet në Muzeun Historik Kombëtar është ngjarja që mëton të bëjë bashkë dhe fuqizojë trinomin “Autor – Botues – Lexues”,...

Premiera e dokumentarit “Pro Rrymës”

  Në Ditën Botërore të Mjedisit, sot më 5 Qershor, BIRN Albania ka kënaqësinë t’ju ftojë në shfaqjen premierë të dokumentarit “Pro Rrymës”, një prodhim...

Sugjerimi i britanikëve: Në shtator vizitoni ‘Bjeshkët e Namuna’ të Shqipërisë

  Në hemisferën veriore, Shtatori është një nga muajt më të mirë për të udhëtuar. Në ato ditë ka më pak turistë, por moti vazhdon...