Wednesday, November 14, 2018

Kulture

Kumbaro e Gashi firmosin në Prizren për kulturën

  Ministrat e Kulturës, Mirela Kumbaro Furxhi dhe Kujtim Gashi dakordësuan kalendarin kulturor Shqipëri- Kosovë në Prizren, cilësuar si ‘kryeqyteti’ historik i kombit shqiptar. “Kultura është...

Shqipëri-Japoni, bashkëpunim në fusha të ndryshme kulturore e humanitare

  -Shqipëria dhe Japonia po bashkëpunojnë në fusha të ndryshme kulturore dhe humanitare. Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Tokio, përveç takimeve institucionale me ministritë dhe...

Besim Shyti/ Partizani “axhami”, ushtaraku fisnik dhe poeti i...

Nga Bexhet Fezolli   Nga njerëzit që kanë kontribute në të mirë të atdheut shoqërisë është padyshim edhe Besim Shyti, veterani dhe poeti  i ndjeshëm, i...

Pas rehabilitimit, Galeria Kombëtare do ketë emër të ri

  Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro duke folur për turizmin dhe risitë e këtij viti u shpreh entuziaste për këtë sezon që siç tha ajo,...

Vjen në shqip romani erotik i Kostas Mourselas

  Një roman klasik karakteresh. Kështu shihet nga kritika romani “Flokë flakë të kuq” i shkrimtarit grek Kostas Mourselas. Libri ka ardhur në shqip nën...

UNESCO vlerëson Shqipërinë, model për t’u ndjekur në rajon

UNESCO jo vetëm ka vlerësuar modelin shqiptar të zhvillimit në drejtim të mbrojtjes dhe kujdesit ndaj monumenteve të kulturës por bën apel që rajoni...

Në Shqipëri janë 2297 monumente dhe 190 zona të mbrojtura ...

Në vendin tonë sot numërohen 2.297 monumente kulture, 190 prej të cilave janë shpallur zona të mbrojtura, por rëndësia e monumenteve dhe mbrojtja e...