Tuesday, November 20, 2018

Kulture

Folklori shqiptar prezantohet në zemër të Brukselit

Shqipëria po prezanton kulturën e gjallë në zemër të Brukselit, në sallën BOZAR, nga ku do të shpalosë ngjyrat, ritmet dhe energjinë e një...

Memoriali i mbuluar me shkurre, s’ka nisur ndërhyrja në vendvarrimin e...

  Jemi në vitin e Skënderbeut, por vizitorët vendas dhe të huaj në memorialin e Skënderbeut në Lezhë, gjejnë një pamje që vlen për të...

Në Shqipëri janë 2297 monumente dhe 190 zona të mbrojtura ...

Në vendin tonë sot numërohen 2.297 monumente kulture, 190 prej të cilave janë shpallur zona të mbrojtura, por rëndësia e monumenteve dhe mbrojtja e...

Kosova dhe Shqipëria bashkë në festivalin e Kanës

Qendra Kinematografike e Kosovës dhe e Shqipërisë do të jenë pjesë e tregut të madh ‘Marche Du Film’ të festivalit prestigjioz të Kanës nga...

Së shpejti premiera e Viktor Frankeshtain

“Frankenshtani”, lufta mes ekzistencës dhe mosekzistencës. Si do të përfundojë beteja mes dashurisë, jetës dhe vdekjes? Viktor Frankeshtain, i konsumuar nga pasioni i...

Shqipëria sensibilizon brezin e ri në njohjen e trashëgimisë kulturore

18 prilli ёshtё shpallur Dita Ndёrkombёtare e Monumenteve tё Kulturёs dhe Siteve Arkeologjike nga organizatat e trashёgimisё botёrore ICOMOS dhe UNESCO, qё prej vitit...

Skenat e Pavarura, marrëveshje me Ministrinë e Kulturës   

Nuk e ka gjetur gjuhën e përbashkët me artistët e Teatrit Kombëtar, por Ministria e Kulturës duket se rrugën e komunikimit e ka shtruar...

“Akuarel” triumfon në Londër; Dokumentari i Pluton Vasit më i miri...

Dokumentari artistik “Akuarel (…dmth me fal)” është fitues i çmimit si “Dokumentari më i mirë” në edicionin e 15-të të Filmmaker International Film Festival...

Bashkia e Tiranës së shpejti blen shtëpinë e Kadares dhe Agollit

Bashkia e Tiranës në dhjetor hodhi idenë për blerjen e shtëpisë së shkrimtarit të ndjerë Dritëro Agolli dhe atë të Ismail Kadaresë. Projekt vendimi...

Ismail Kadare, vlerësohet me çmim në Itali

Shkrimtari Ismail Kadare merr një tjetër çmim, kësaj radhe në Itali. Në Udineze, Kadare u vlerësua me motivacionin si rapsod i dashuruar, por dhe...