Friday, January 18, 2019

Ekonomi

Tatimet: Sa janë detyrimet e bizneseve dhe si po ecet me...

Drejtoria e Tatimeve ka pohuar se publikimi i listës së tatimpaguesve, për të cilët administrata ka ndërmarrë hapat ligjorë të mbledhjes së detyrimeve, ka...

Ankandi i bonove të thesarit, MFE nxjerr në shitje 6.1 miliard...

Ministria e Financave dhe Ekonomisë njoftoi se  sot do të zhvillohet ankandi i Bonove të Thesarit 12-mujore në Bankën e Shqipërisë. Shuma e shpallur sipas...

TAP-i, Lu: Gazsjellësi do çlirojë Europën nga varësia e gazit rus

Në një konferencë të përbashkët rajonale, ambasadori i SHBA-ve, Donald Lu, ka thënë se gazsjellësi TAP, që pritet të ndërtohet, duke pasur degë edhe...

Hapet tenderi për rrugën e Arbrit

Qeveria ka hapur zyrtarisht tenderin për ndërtimin e rrugës së Arbrit. Ministria e Transporteve publikoi në faqen e Agjencisë së Prokurimeve njoftimin i cili...

Fierza drejt pikës së krizës. Mbi 80% e energjisë po importohet

Gati 80 për qind e energjisë elektrike që hidhet aktualisht në rrjet vjen nga importi. Thatësira e tejzgjatur ka shteruar nivelin e Fierzës, që...

KLSH zbulon “marrëzinë pa fund” të lojërave të fatit, dëmi në...

Raporti i fundit i auditimit i Kontrollit të Lartë të Shtetit (KLSH) ka zbuluar se në fushën e lojrave të fatit është vendosur një...

Zgjedhjet, si fluturuan jashtë bankave 44 milionë euro në mars-qershor

Paraja që qarkullon jashtë sistemit bankar ka arritur në një nivel rekord në qershor, sipas statistikave të publikuara sot nga Banka e Shqipërisë. Në...

Montohen kabinat me telekomandë, disa zona me kufizime të energjisë

OSHEE bën të ditur se për shkak të investimit të monitimit të kabinave me telekomandë, (çela të automatizuara) dhe vendosjes së rrjetit të ri...

Investimet e bankave – Rritet portofoli i titujve, tkurret ai i...

Sistemi bankar i vendit ngelet i orientuar më shumë drejt investimeve pa rrezik, ndërsa kreditimi ende nuk po fiton kuotë. Sipas të dhënave nga Shoqata...

Çmimi 20 lekë më i lartë/ Relacioni: Na duhen të ardhura...

Rritja e tarifës së ujit në Tiranë, me 20 lekë për m3 kërkohet për të bërë të mundur realizimin e investimeve gjithëpërfshirëse si në...