Tuesday, November 20, 2018

Ekonomi

Qeveria po planifikon të rikthejë taksën e biznesit të vogël?!

  Ministria e Financave, në paketën fiskale të vitit 2018 po merr në konsideratë që të rivendosë taksën për biznesin e vogël, në kufirin e...

FMN:/  Koncesionet po kthehen në rrezik për ekonominë shqiptare

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka dalë zyrtarisht kundër vendimit të Kryeministrit Rama për bashkimin e Doganave dhe Tatimeve. Në një deklaratë zyrtare FMN-ja paralajmëron për rrezikun...

Raporti i “BEI” për investimet/ Shqipëria, vendi që investon më...

  Banka Europiane e Investimeve ka publikuar një raport me titull: Era e ndryshimit, investimet në Europën qendrore, lindore dhe juglindore. Në analizë merren 17...

Mbaruan eurot?! Depozitat nuk u rritën në gusht, kur erdhën emigrantët

Gushti është muaji kur tradicionalisht në banka ka një shtim të kursimeve, sidomos atyre në euro, si rrjedhojë e prurjeve të emigrantëve. Por, gushti i...

Akti Normativ për buxhetin e vitit 2017,  sot në seancë plenare

Akti Normativ për ndryshimet e buxhetit të vitit 2017 është pikë e parë e rendit të ditës në seancën plenare të ditës së sotme. Mbështetja...

Tender 303 milionë lekë për Regjistrin Kombëtar të Gjendjes Civile –...

  Drejtoria e Përgjithshme e Gjendjes Civile ka hapur garën për mirëmbajtjen dhe për zhvillimin e mëtejshëm të Sistemit të Regjistrit Kombëtar të Gjendjes Civile. 8...

Buxheti faktik 2016: U mblodhën 22 mln euro më pak se...

Në vitin 2016, të ardhurat tatimore dhe jotatimore të Bashkisë së Tiranës arritën në 7.6 miliardë lekë, apo rreth 55 milionë euro, sipas relacionit...

Gati fondi për mbështetje/ Bashkia e Tiranës fton gratë të bëjnë...

  Bashkia e Tiranës ka vendosur të mbështesë me një projekt të veçantë gratë sipërmarrëse që kanë një ide mbi ngritjen e një biznesi të...

Marrëveshje e re me FMN. Pakti, si me vendet e zhvilluara

  Misioni i Fondit Monetar Ndërkombëtar ka mbërritur në Tiranë për të negociuar marrëveshjen e re të bashkëpunimit me qeverinë shqiptare. Top Channel ka mësuar se...

Deklarimet tatimore online – Tatimet shpenzojë 7.8 milionë lekë për sistemin...

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve do të shpenzojë 7.8 milion lekë për blerjen e infrastrukturës mbështetëse për sistemin e-Tax. Tashmë ky institucion ka realizuar...