Wednesday, November 14, 2018

Ekonomi

Sejko: Korrupsioni pengon ekonominë   

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Gent Sejko deklaroi se rritja ekonomike në Shqipëri dhe vendet e rajonit frenohet nga klima e rënduar e biznesit. “Ne...

Zbardhet lista e koncesionet PPP ekzistuese dhe të parashikuara

Qeveria shqiptare ka miratuar kontrata koncesionare me vlerë 504.8 miliardë lekë. Ndërkohë, për vitin 2018 janë parashikuar edhe tetë kontrata të reja koncesionare, duke e...

FMN:/  Koncesionet po kthehen në rrezik për ekonominë shqiptare

Fondi Monetar Ndërkombëtar ka dalë zyrtarisht kundër vendimit të Kryeministrit Rama për bashkimin e Doganave dhe Tatimeve. Në një deklaratë zyrtare FMN-ja paralajmëron për rrezikun...

Skenarët rezervë të borxhit – Financat përgatisin 3 strategji alternative për...

  Ministria e Financave dhe Ekonomisë krahas strategjisë së menaxhimit të borxhit publik, kanë dhe “skenarët alternativë” , rezervë  me objektiv uljen e ekspozimit ndaj...

Pezullohet fondi, hiqet kompensimi për ish të përndjekurit?!

  Qeveria mund të anulojë përfundimisht kompensimin për trashëgimtarët e ish të përndjekurve politikë. Masa, e cila përbën një goditje për viktimat e regjimit komunist,...

Tarifa të reja për 56 lloje padish në gjykata! Nga paditë...

  Kuvendi po përgatitet të shqyrtojë e të votojë një ligj të ri që reformon skemën e tarifave për shërbimin gjyqësor. Ndryshimi vjen në kuadër të...

Frymëmarrje për valutat, Euro rritet në mbi 130 lekë. Forcohen paundi...

Pas javësh të tëra që fiton terren ndaj valutave të huaja, monedha vendase leku është ndalur këtë fillim jave. Kjo u ka dhënë mundësi...

Në Shqipëri rrogat vazhdojnë të ulen prej 4 vitesh

  Banka Botërore deklaroi se punonjësit shqiptar po varfërohen prej katër vitesh për shkak të rënies së rrogave. Konstatimi është bërë publik në një raport...

BE “rrëzon” PPP-të. Gjykata europiane: Miliarda euro humbje dhe vonesa ...

Gjykata Europiane e Audituesve deklaroi se kontratat e partneritetit publik-privat sjellin humbje të mëdha financiare për taksapaguesit. Përfundimi ka dalë pas auditimit të 87...

Fajdexhinjtë e rinj, rritet numri i kredive të zeza

Në muajin maj ishte rasti i fundit dhe i rrallë kur policia goditi një skemë të dhënies së parave me fajde. Një individi iu gjetën...