Wednesday, September 26, 2018

Ekonomi

‘Milionerët’ shqiptarë, 4% e të punësuarve me paga mbi 120,000 lekë...

Në Shqipëri ishin kontribuues ne skemën e sigurimeve shoqërore rreth 752 mijë persona sipas një mesatare mujore, por vetëm 4 për qind e tyre...

Kursi zyrtar i BSH/ Forcohen të gjitha valutat, euro rritet...

Pothuajse të gjitha valutat janë forcuar dje në tregun e brendshëm të këmbimit valutor, sipas kursit zyrtar të këmbimit të Bankës së Shqipërisë. Një euro...

Banka e Shqipërisë/ Ndryshojnë rregullat e kredive, bankat do pranojnë...

Banka e Shqipërisë po harton disa ndryshime të pritshme rregullative, që do të sanksionojnë përdorimin vetëm të dokumentacionit zyrtar financiar të subjektit që kërkon...

Buxheti, sa para marrin ministritë /Financat dhe shëndetësia të parat, kultura...

  Në bazë të projekt-buxhetit për vitin e ardhshëm, të depozituar tashmë në kuvend, rezulton se, mes 11 ministrive që marrin para nga buxheti i...

Frymëmarrje për valutat, Euro rritet në mbi 130 lekë. Forcohen paundi...

Pas javësh të tëra që fiton terren ndaj valutave të huaja, monedha vendase leku është ndalur këtë fillim jave. Kjo u ka dhënë mundësi...

Tatimet, biznesit të vogël: Shoqëroni mallin me faturë, tre pasojat në...

    Kur vendosja e regjimit të TVSH-së për bizneset deri në 2 milionë lekë është ende një temë e nxehte debati, Drejtoria e Përgjithshme e...

Mbaruan eurot?! Depozitat nuk u rritën në gusht, kur erdhën emigrantët

Gushti është muaji kur tradicionalisht në banka ka një shtim të kursimeve, sidomos atyre në euro, si rrjedhojë e prurjeve të emigrantëve. Por, gushti i...

Aksion i ri kundër evazionit, opozita: Dështim i taksës progresive

Qeveria ka paralajmëruar bizneset e mëdha të mos fshehin më rrogat e punonjesve. Ministri i financave tha se të dhënat e dala nga aksioni...

Qeveria eurobond në tregjet e kapitalit, hap tenderin për konsulencë

  Ministria e Financave dhe Ekonomisë, ashtu sikurse ka lajmëruar në strategjinë afatmesme të borxhit, ka hapur këtë të enjte tenderin për përzgjedhjen e kompanisë...

TVSH-ja tek biznesi i vogël, Tatimet: Si të mbani librat e...

Ndryshimet ligjore që ulën shkallën e regjistrimit të biznesit të TVSH  në 2 milionë lekë pritet të fusin në sistem me mijëra biznese. Drejtoria...