Thursday, November 15, 2018

Ekonomi

Të ardhurat nga taksa e pasurisë – Ndryshimi i llogaritjes do...

Një burim i rëndësishëm të ardhurash për buxhetin vendor përfaqësohet nga ajo nga taksa mbi pasurinë e paluajtshme. Sipas raportit  të publikuar për Financat...

Euro nuk ndal rritjen, po i afrohet 129 lekëve, arrin nivelin...

  Monedha e përbashkët e ka nisur këtë javë me rritje në tregun e brendshëm të këmbimeve valutore. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë,...

Ulen depozitat/ Normat e interesit nën 1 përqind, nuk mbulojnë...

  Ulja e normës së interesit nga Banka e Shqipërisë ka ndihmuar ekonominë duke i bërë kreditë për biznesin dhe individët më të lira. Por...

Fondi i Kompensimit – Siguruesit paguan 5.5 milionë euro në 2017

Kompanitë e sigurimeve paguan rreth 5.5 milionë euro dëme nëpërmjet fondit të kompensimit gjatë vitit 2017. Sipas të dhënave nga Autoriteti i Mbikëqyrjes Financiare, pagesat...

Erion Braçe: Paratë e pista dhe tentativat për pastrimin e parave...

    Kryetari i Komisionit  të Ekonomisë Erjon Braçe, gjatë senacës së sotme në Komision, ku po diskutohej për taksën e pronës, solli në vëmendje deformimin...

Tatimet: Del udhëzuesi, si të deklaroni të ardhurat individuale mbi 2...

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, përmes një udhëzuesi, ka bërë me dije se çdo individ rezident në Republikën e Shqipërisë, i cili përfiton të...

Banka e Shqipërisë frenon rënien e mëtejshme të euros

  Monedha e përbashkët është rritur sot në tregun e brendshëm, pas më shumë se tre javësh që kishte shënuar rënie të fortë. Sipas kursit...

Kurs i këmbimit/ “Luhatjet afatshkurtra, normale”, Guvernatori Sejko merr pjesë...

  Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko, pak ditë më parë mori pjesë në samitin vjetor të vendeve të rajonit të mbajtur në Beçiç...

25 mijë të tjerë në skemë/ Nga 1 prilli, 22 mijë...

  Tashmë është zyrtare. Duke filluar nga data 1 prill i vitit të ardhshëm, bizneset që kanë qarkullim vjetor më të madh se 2 milionë...

Pronarët që marrin 300 milionë lekë

  ATP ka publikuar listën me emrat e 470 pronarëve që marrin kompensimin për tokën e zënë nga ndërtimet pa leje. Vlera në total e...