Saturday, September 22, 2018

Ekonomi

Tarifat e shkollimit – Universiteti i Mjekësisë më i shtrenjti, deri...

Universiteti i Mjekësisë  zë vendin e parë për tarifat më të larta të studimit krahasuar me Universitetet e tjera publike ne vend. Sipas vendimit të...

Banka e Shqipërisë/ Kreditë me probleme  fshihen nga bilancet 320...

Huatë e pakthyera në afat në banka nga bizneset dhe individë iu rikthyen rritjes në janar, pas një rënieje prej gati një vit radhazi. Sipas...

Banka e Shqipërisë/ Ndryshojnë rregullat e kredive, bankat do pranojnë...

Banka e Shqipërisë po harton disa ndryshime të pritshme rregullative, që do të sanksionojnë përdorimin vetëm të dokumentacionit zyrtar financiar të subjektit që kërkon...

Dorëzimi i pasqyrave financiare dhe i raporteve të auditit, subjektet tregtare...

Subjektet tregtare në vend kanë edhe 7 ditë kohë për të dorëzuar pasqyrat financiare, raportet e auditit dhe të ecurisë së veprimtarisë për vitin...

Të ardhurat nga taksa e pasurisë – Ndryshimi i llogaritjes do...

Një burim i rëndësishëm të ardhurash për buxhetin vendor përfaqësohet nga ajo nga taksa mbi pasurinë e paluajtshme. Sipas raportit  të publikuar për Financat...

Ndërhyrjet nga Banka e Shqipërisë stabilizojnë euron; Ja çfarë po ndodh

  Euro ka vijuar që të rritet në tregun e brendshëm edhe pse me ritme tepër të ulëta. Një euro është këmbyer sipas kursit zyrtar...

Shqiptarët do të paguajnë më shumë vitin e ardhshëm, ndërsa kadastra...

  Shqiptarët do të paguajnë të paktën 21 milionë euro më shumë si taksë prone në buxhetin e vitit të ardhshëm. Këtë parashikim ka bërë...

Paketa fiskale, qershor 2018 / Rama: Ulje e re e...

  Kryeministri Edi Rama me një status në rrjetin social Facebook ka pasqyruar të përmbledhur përfitimet që ka sipërmarrja me paketën fiskale të qershorit 2018....

Projekti i dytë i “One Billion”/ Rruga Thumanë-Fushë Krujë-Vorë-Kashar, Gener...

Rruga Thumanë-Fushë Krujë-Vorë-Kashar është projekti i dytë që pritet të miratohet në kuadër të “sipërmarrjes” së qeverisë të njohur si “One Billion” . Burime...

Rënia e euros; Ekspertët: Ofertë e lartë në valutë dhe pak...

Monedha e përbashkët prej ditësh ka vijuar zhvlerësimin në tregun vendas, ku sot është këmbyer në nivelin e 133.42 lekëve sipas kursit zyrtar të...