Wednesday, November 14, 2018
Ballina Ekonomi

Ekonomi

Skema kombëtare e financimit – Fermerët me NIPT mund të aplikojnë...

Të gjithë fermerët me NIPT prej datës 28 shkurt mund të aplikojnë për të përfituar mbështetje financiare nga skema kombëtare. Lajmin e ka bërë të...

Mbështetja për turizmin – 40 mln euro investim nga BE dhe...

40 milionë euro do të investojë Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim dhe Bashkimi Europian për zhvillimin e turizmit në Shqipëri. Gjatë një takimi...

Shthurja financiare e institucioneve arrin 825 milionë euro, kryeson qiradhënia shtetërore

Insitucionet publike kanë shkaktuar një dëm prej 825 milionë euro. Kjo lidhet qoftë  me pjesën e shpenzimeve ashtu edhe me mungesën e të ardhurave...

Tabaku: Ahmetaj nuk tha të vërtetën, ekonominë po e financon droga...

Nënkryetarja e komisionit parlamentar të Ekonomisë, Jorida Tabaku në një deklaratë për mediat reagoi ndaj ministrit të Financave, Arben Ahmetaj, duke i cilësuar ato...

Rëndohet fatura e koncesioneve/  Qytetarët dhe bizneset do paguajnë 70...

    Koncesionet me Partneritet Publik  Privat po rëndojnë gjithnjë e më shumë faturën, që duhet të paguhet nga taksapaguesit shqiptare. Për vitin 2018 sipas përllogaritjeve...

Bonot e thesarit – Interesat bien sërish, arrijnë në 2.18%

Interesat e bonove të thesarit pësuan një rënie të mëtejshme në ankandin e kësaj jave, në dëshmi të kërkesës së lartë të investitorëve për...

Pensionet Shqipëri-Kosovë, qeveria shqiptare miraton projektligjin për njohjen e kontributeve! Pritet...

Qeveria shqiptare ka propozuar për ratifikim në Kuvend, marrëveshjen e nënshkruar në fund të muajit nëntor të vitit të kaluar me Kosovën për njohjen...

Barra fiskale ndaj bizneseve, Ahmetaj: Ne ulim taksat, Bashkitë rrisin tarifat

Qeveria qendrore ia faturon pushtetit vendor “fajin” për ngarkesën e lartë fiskale kundrejt sipërmarrjes. Ministri i Financave, Arben Ahmetaj në një takim me drejtues...

Euro pranë 126 lekëve – Disa banka kanë konvertuar kapitalin aksioner

Euro po zhvlerësohet më tej këtë javë në kursin e këmbimit valutor. Sipas kursit zyrtar të këmbimit, monedha europiane ka zbritur në nivelin e...

Financimet në bujqësi/ 90% e fermerëve aplikues shpallen fitues paraprakë

Gjatë një bashkëbisedimi me banorët e njësisë administrative Dvoran, qarku Korçë, në kuadër të takimeve turit të llogaridhënies publike, ministri Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural,...