Thursday, November 15, 2018
Ballina Ekonomi

Ekonomi

Fierza drejt pikës së krizës. Mbi 80% e energjisë po importohet

Gati 80 për qind e energjisë elektrike që hidhet aktualisht në rrjet vjen nga importi. Thatësira e tejzgjatur ka shteruar nivelin e Fierzës, që...

TVSH-ja tek biznesi i vogël, Tatimet: Si të mbani librat e...

Ndryshimet ligjore që ulën shkallën e regjistrimit të biznesit të TVSH  në 2 milionë lekë pritet të fusin në sistem me mijëra biznese. Drejtoria...

Tarifat e shkollimit – Universiteti i Mjekësisë më i shtrenjti, deri...

Universiteti i Mjekësisë  zë vendin e parë për tarifat më të larta të studimit krahasuar me Universitetet e tjera publike ne vend. Sipas vendimit të...

Bonot e Thesarit – Fillimi i vitit 2018 me “normalizim” interesash

Tregu primar i bonove të thesarit të qeverisë shqiptare po shfaq një tendencë stabilizimi gjatë fillimit të këtij viti. Në ankandin e zhvilluar të...

Tabaku: Ahmetaj nuk tha të vërtetën, ekonominë po e financon droga...

Nënkryetarja e komisionit parlamentar të Ekonomisë, Jorida Tabaku në një deklaratë për mediat reagoi ndaj ministrit të Financave, Arben Ahmetaj, duke i cilësuar ato...

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve/ Hotelet me 4 dhe 5...

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve bëri  me dije se ka hyrë në fuqi VKM nr. 257, datë 9.5.2018 “Për përcaktimin e kritereve, të procedurave...

Tabelat e buxhetit 2018: Plani për të rritur të ardhurat me...

  Ministria e Financave ka hartuar tabelat paraprake të buxhetit të vitit 2018.  Sipas planit, totali i të ardhurave për vitin 2018 pritet që të...

Ndryshon procedura për shitjen e pronave shtetërore, si përcaktohet çmimi i...

  Shitja e pronave publike, ose dhënia me qira e tyre do t’u nënshtrohet procedurave të reja, të cilat janë përcaktuar në një udhëzim që...

Dorëzimi i pasqyrave financiare dhe i raporteve të auditit, subjektet tregtare...

Subjektet tregtare në vend kanë edhe 7 ditë kohë për të dorëzuar pasqyrat financiare, raportet e auditit dhe të ecurisë së veprimtarisë për vitin...

Peshku i vogël nuk e ha dot të madhin/ Bien...

    Ashtu siç Fondi Monetar Ndërkombëtar kishte lajmëruar, përfshirja e TVSH në biznesin e vogël nuk ka sjellë rendiment fiskal, të paktën muajin e parë...