Turizmi, shqiptarët lënë jashtë shtetit 974 milionë euro

  Nga jugu në veri, Shqipëria ka qenë këtë vit e mbushur me turistë, që kaluan pushimet në bregdet, vizituan qytetet turistike, apo u mahnitën nga bukuria e maleve shqiptare. Ky fluks turistësh ka dhënë efektet pozitive në ekonominë shqiptare. Sipas të dhënave të bilancit të pagesave të Bankës së Shqipërisë, të ardhurat nga udhëtimet […]

Continue Reading

Skema e re mbështetëse për fermerët/  Si do përfitohet nga fondi 20 milionë euro

  Zhvillimi spontan i bujqësisë, qoftë në kulturat që kultivohen, qoftë në tregjet që synohen nuk e ka ndihmuar aspak sektorin. Për më tepër akoma edhe sot shumica e  atyre që kanë në pronësi një tokë bujqësore veprojnë të vetëm çka në shumë raste i përplas në kufijtë e mbijetesës. Konferenca Kombëtare e Bujqësisë e […]

Continue Reading

Aksioni antiinformalitet, mbyllen 541 biznese; falen 17 mln lekë detyrime

  Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve ka njoftuar përfundimin e javës së nëntë të aksionit anti informalitet. Tatimet kanë bërë të ditur edhe disa nga rezultatet kryesore të aksionit si dhe ecurinë e procesit të faljes fiskale, i cili do të vazhdojë deri në fund të këtij viti. Sipas tatimeve, ka vijuar procesi i fshirjes […]

Continue Reading

Skenari i njëjtë, CEZ ikën nga Bullgaria e Turqia siç iku nga Shqipëria

Kompania çeke e energjisë CEZ po planifikon të largohet nga Bullgaria dhe Turqia, për shkak të konflikteve me autoritetet vendore. Sipas “Bloomberg”, CEZ është në bisedime për të shitur asetet e saj në Bullgari, të cilat përfshijnë rrjetin e shpërndarjes së energjisë dhe disa termocentrale me qymyr. Skenari i largimit të CEZ-it nga Bullgaria është […]

Continue Reading

Ahmetaj dhe Sejko/  Nga janari 2018, dhënia e kredive vetëm në bazë të deklaratave tatimore

  Ministri i Financave dhe Ekonomisë Arben Ahmetaj dhe Guvernatori i Bankës së Shqipërisë Gent Sejko, mbajtën sot një konferencë të përbashkët për shtyp, për të ndarë me publikun nismën më të fundit të dakordësuar mes të dy institucioneve, në kuadër të masave për luftën kundër informalitetit në ekonomi, por edhe të strategjisë së përbashkët […]

Continue Reading

Bonot arrijnë në 2.63% – Në shtatë muaj janë rritur me 0.8 pikë përqindjeje

  Rregullimi në rritje i interesave të bonove të thesarit shënoi një tjetër hap këtë javë. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, bonot me maturim 12 mujor u emetuan të mërkurën me një interes mesatar të ponderuar prej 2.63%, nga 2.54% që kishte qenë në ankandin e mëparshëm. Rritja e yield-eve është një tendencë […]

Continue Reading

Forcohet Dollari amerikan, pritet zhvlerësimi i monedhës Euro

  Në tregun valutor vendas euro vazhdon të blihet me 133.30 lekë dhe shitet me 133.90 lekë. Ditët e fundit të muajt dhjetor ku pritet të ketë prurje të monedhës euro, parashikohet zhvlerësimi në nivelin e 133 lekë mesatarisht Dollari amerikan blihej dje me 113.00 lekë dhe shitet me 113.80 lekë. Parashikohet forcim në nivelin […]

Continue Reading

Bizneset me një bilanc, nga 2018 bankat njohin vetëm atë të Tatimeve

Nga 1 janari i vitit të ardhshëm, biznesi mund të marrë kredi vetëm mbi bazën e bilancit që dorëzon tek tatimet. “Sot është fakt që bizneset punojnë me dy bilance. Një që deklarohet në tatimet dhe një që dorëzohet tek bankat për të marrë kredi. ne kemi marrë angazhimin që kompanive tu njihet vetëm një […]

Continue Reading

BMI (FITCH) “godet” qeverinë: Po humbet besueshmërinë nga akuzat për trafikimin e drogave

    BMI Research, pjesë e grupit të njohur ndërkombëtar të vlerësimit FITCH, ka publikuar sot raportin e  radhës së riskut për Shqipërinë. Ndryshe nga raportet e mëparshme, ku vlerësimet kanë qenë pozitive për qeverinë, këtë herë gjuha ka qenë mjaft e ashpër. “Akuzat se një zyrtar i lartë i Partisë Socialiste, që është në […]

Continue Reading