Saturday, November 17, 2018

Aktualitet

Lu: Mirëpresim faktin që Tahiri të përballet me drejtësinë pa imunitet

Mirëpresim faktin që Tahiri të përballet me drejtësinë si qytetar i zakonshëm pa imunitet. Kështu deklaroi Donald Lu, ambasadori amerikan në Tiranë. “Cila është sfida...

Ndryshon deklarimi i sipërmarrjeve, Angjeli: Të minimizohen kontrollet tatimore në biznese

Ndryshimet në ligjin e kontabilitetit do të sjellin rritje të standardeve të raportimit dhe transparencës për sipërmarrjet në tërësi si thjeshtim për njësitë e...

Aksident te Rruga e Barrikadave, makina përplas këmbësorin    

Një person, i cili ka qenë duke lëvizur në këmbë është përplasur nga një mjet tip Smart në kryqëzimin pranë rrugës së Barrikadave, në...

Kushtetuesja, në sitën e vetingut Fatmir Hoxha. Xhoxhaj në pritje të...

Fatmir Hoxha, anëtari i Gjykatës Kushtetuese është i katërti i këtij institucioni që kalon në sitën e vetingut. Seanca dëgjimore për vlerësimin e figurës së...

Profesionet e lira kanë qenë në TVSH nga 2015, mjekët –...

  Një vendim i fundit i qeverisë, që saktësonte se kufiri minimal i regjistrimit për TVSH-në për profesionet e lira është zero, ka krijuar konfuzion,...

Tatimet: Kufiri minimal i regjistrimit me TVSH dhe përjashtimet

  Në zbatim të nenit 117, të ligjit nr 92/2014 “Për Tatimin mbi Vlerën e Shtuar në Republikën e Shqipërisë”, kufiri minimal i regjistrimit për...

Dëmet nga aksidentet rrugore – Rregullorja e re, sigurimet do dëmshpërblejnë...

  Nga 1 korriku, kompanitë e sigurimit do të marrin përsipër shlyerjen e pagës të personave që humbasin aftësinë për punë për shkak të aksidenteve...

U premtonte njerëzve punë, arrestohet për mashtrim 30-vjeçari

30-vjeçari Denis Trungu ishte shpallur në kërkim nga policia e Beratit për vjedhje me anë të mashtrimit. Ai është vënë në pranga nga policia...

Procedura e regjistrimit të fëmijëve shqiptarë të lindur jashtë shtetit

Të gjithë emigrantët shqiptarë që kanë lindur fëmijë gjatë kohës që ndodhen jashtë vendit dhe u duhet ta regjistrojnë atë tani mund ta kryejnë...

Avokati: Fituesi i Lotarisë amerikane, si duhet të përgatitet për intervistë...

  Avokati Kieran Both per ju: Pjesa e dytë e procesit të llotarisë amerikane (Nëse jeni i përzgjedhur )   Në rubrikën tonë të emigracionit u ofruam sugjerime...