Veliaj: Projekti i Teatrit të ri u sabotua për 40 ditë

 

 Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj gjatë takimit me të rinjtë e FRESSH-it në Jalë hodhi akuza ndaj deputetëve të opozitës që, sipas tij tentuan ta sabotonin me çdo kusht ndërtimin e Teatrit të ri. Por pavarësisht vështirësive dhe vonesave Veliaj garantoi të rinjtë socialistë që projekti për Teatrin do të realizohet dhe nuk ka kthim pas.

“Në fillim patëm një histeri kolektive, kurse aktorët që punojnë aty ishin të shqetësuar. Presidenti i Republikës bëri një thirrje dhe tha: ‘Kryetari i Bashkisë të gjejë gjuhën me aktorët, që ne të ecim përpara’! Bëmë një takim me aktorët, një me urbanistët, një me arkitektët, një me të gjithë së bashku. U treguam projektin, në fund aktorët u bindën; pra ata që ishin grupi legjitim, që ka vetë interes, u bind. Pasi u bindën aktorët, politika e mbrapshtë, që nuk do që t’i shkojë asgjë mbarë Shqipërisë, tha: ‘Ou, na u prish plani, tani o burra ta marrim vetë kontrollin e kësaj dhe me ç’na ka ngelur nga ata të lodrave, ç’a kemi portale, hajde ta sabotojmë me çdo kusht! Projekti u sabotua vetëm për 40 ditë. Në shtator do të futemi në fazën e tretë, ku politika e mbrapshtë do të mundet sërish me votat që populli shqiptar i ka dhënë Tiranës dhe Shqipërisë për ndryshim”, tha Veliaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *