MIK festival, në nder të sopranos Tefta Tashko-Koço

 

MIK Festival hapi dyert dje  në Korçë në nder të sopranos Tefta Tashko-Koço.

Në një koncert e kumtesë kushtuar rrugëtimit të saj artistik, u rijetëzuan në pak minuta vepra e saj.

Mbrëmja kushtuar artistes Tefta Tashko Koço erdhi nga Arlinda Morava, Klejda Tare, Zhulieta Sheremeni, Xhoi Mançe dhe Kristo Sherko. Ndërsa kumtesa nga Pandi Bello,

Koncerti  u mbajt tek Pazari i Vjetër, Korçë.

MIK Festival është mundësuar nga: Bashkia Korçë, Ministria e Kulturës, RTSH Radio Televizioni Shqiptar, Ministria e Kulturës.

Soprano Koço në vitin 1930, bën incizimet e para muzikore pranë shoqërisë diskografike “Pathe”- Paris, si pjesëmarrëse në grupin e këngëtarit të shquar të iso-polifonisë labe, Neço Mukon.

Me përfundimin e studimeve, Tefta kthehet në atdhe ku më 26 nëntor 1935 shënohet edhe koncerti i saj i parë si këngëtare profesioniste në Shqipëri, koncerte të cilat ajo i dha në shumicën e qyteteve shqiptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *