Ahmetaj: Hapja e negociatave do gjallërojë më tej ekonominë

 

Gjatë një konference për shtyp, ministri i Financave Arben Ahmetaj tha se rritja ekonomike është në vazhdimësi dhe për këtë ka dhënë efekt edhe përfshirja e biznesit të vogël në TVSH

Ahmetaj deklaroi se me çeljen e negociatave, ekonomia do marrë një hov të ri.

“Indeksi  i çmimeve i paprekur nga skema. Ka një rritje prej 7% të importeve. Në takimet e mija me investitorët shoh një pozitivitet shumë të madh dhe në rritje të interesit. Sot ne kaluam në Komisionin e Ekonomisë, paketën për agroturizmin, hoqëm takën e infrastukturës, reduktuam nivelin e tatimfitimin nga 15 në 5%. Nërkohë që me TVSH-të  kemi bërë lëvizjen pozitive.  Konfluzion: 91% e sipërmarrjeve u është ulur tatimfitimi, e kanë  0%-5%. Me datën konkrete të hapjes së negociatave, fillon skanimi në korrik. Ekonomia shqiptare do t’i ndjejë efektet shumë pozitive dhe për këtë jam i sigurt. Por kjo gjë nuk fitore apo arritje e një qeverie kjo i takon të gjithë popullit”, deklaroi Ahmetaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *