“Këngë dashurie me korba”…dyluftim mes korbave dhe engjëjve nga Bashkim Hoxha

Frederik Stamati

Nga leximi i gazetave tek këngët e dashurisë me korba. Një shfaqje nga  dramaturgu i njohur “Bashkim Hoxha”, e cila rikthehet në Taatrin Eksperimental.

Një muzikal ku interpretojnë në një nivel të lartë artistik Leart Vasili, Artemisa Kusi, Arjola Basho, Jaho Guma dhe Josif Sina.

Një histori dashurie e nisur 20 vite më parë…që shoqërohet nga një kor korbash 20 vite më pas, atëherë kur vajza apo mirazhi i saj rikthehet për t’u hakmarrë.

Një dyluftim mes korbave dhe engjëjve të bardhë…Një histori për të mos u humbur.

“Ishte një pasazh jete, një dramë e vërtetë, nga ato që nuk mund të korrigjohen, ku shpirti lidhet me pendesën dhe vuajtjen më të rëndë, e shprehur në një formë të veçantë artistike, shumë mirë e konceptuar nga autori”, shkruan Frederik Stamati. “Këngë dashurie me korba” ka marrë çmimin “Aleksandër Moisu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *