Publikohen në e-Albania 13 taksat që bizneset mund të paguajnë online

Në portalin e-Albania u publikuan sot 13 shërbime të reja elektronike me pagesë të Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve.

Kjo u bë e ditur nga Kryeministri Edi Rama, përmes një statusi në Facebook, në të cilin thekson se vijon lehtësimi i shërbimeve në administratë duke reduktuar mundësitë për korrupsion dhe radhët e gjata.

“Çdo ditë një hap në rrugën për Shqipërinë që duam. Vazhdojmë lehtësimin e shërbimeve dhe uljen sistematike të ndërveprimeve direkte me administratën, duke reduktuar vijimësisht mundësitë për korrupsion, radhët e kota dhe humbjet e kohës”, shkruan kryeministri.

Kreu i qeverisë bën të ditur se “sapo u publikuan në portalin e-Albania 13 shërbime të reja elektronike me pagesë, të Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve. Nëpërmjet këtyre shërbimeve, bizneset mund të paguajnë direkt nga vendi i punës, shtëpia apo celulari, një sërë detyrimesh tatimore:

 1. Tatim mbi të Ardhurat Personale të Biznesit të Vogël;
  2. Tatim i Lojërave të Fatit;
  3. Tatim mbi të Ardhurat nga Punësimi;
  4. Tatim i Mbajtur në Burim;
  5. Tatim mbi Vlerën e Shtuar;
  6. Tatim i Thjeshtuar mbi Fitimin; 7. Tatim Fitimi
  8. Tatim mbi të Ardhurat Personale
  9. Taksat Kombëtare
  10. Tarifat Kombëtare
  11. Renta minerare
  12. Kontributet e sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore
  13. Detyrime globale/Penalitetet

“Puna vazhdon, përditë dhe rezultatet do të ndjehen hap pas hapi në të gjitha shërbimet e administratës për qytetarin dhe biznesin”, shprehet Rama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *