Lëvizje në prokuroritë e rretheve, largohen të komanduarit në Elbasan, Fier dhe Kukës

Kryeprokurorja Arta Marku ka firmosur të tjera largime të drejtuesve të Prokurorisë, duke i kthyer ata në detyrat e mëparshme. Emri më i lakuar është ai i Dritan Ginës, bashkëshortit të Rovena Gashit, i cili ishte komanduar si drejtues prokurorie në Elbasan. Në deklaratën zyrtare të prokurorisë së Përgjithshme bëhet e ditur se këto lëvizje […]

Continue Reading

Rusia e ka humbur politikisht Ballkanin prej kohësh – Maksim Sinemati

    Maksim Sinemati   Pavarësisht nga sa thuhet në përgjithësi, Rusia është e vetëdijshme se ajo e ka humbur, tanimë, Ballkanin, madje që nga koha, kur president i saj ishte Boris Jelcini. Duket qartë se përpjekjet e saj për të mbushur vakuumin në politikën e zgjerimit të Bashkimit Evropian (BE) dhe, sidomos, lidhur me […]

Continue Reading

Kush e përfiton statusin ‘klient në nevojë’, nuk do t’i ndërpritet energjia për mospagesë në kohë

    Të gjithë ata që do të përfitojnë statusin e ‘klientit në nevojë’ do të kenë pagesa të reduktuara të energjisë elektrike në raport me pjesën tjetër. Në një rregullore të fundit, të nxjerrë për konsultim, Enti Rregullator i Energjisë bën të qarta detyrimet që ka Furnizuesi i Shërbimit Universal (OSHEE) për të furnizuar […]

Continue Reading

Borxhi ndaj 11 mijë të verbërve – Tafaj: Në buxhetin 2018 nuk janë parashikuar fonde për paratë e prapambetura

  Shteti shqiptar i ka “borxh” çdo të verbri dhe shoqëruesit të tij rreth 1 mijë euro, sipas Kreut të Shoqatës së të verbërve Sinan Tafaj. Referuar buxhetit të vitit 2018 kryetari i kësaj shoqate rikujton se nuk është parashikuar asnjë fond për shërbimet ndaj të verbërve si dhe për paratë e prapambetura. “Në buxhetin […]

Continue Reading

Bashkitë po bëhen të varura nga ndërtimet, taksa e infrastrukturës sjell 26% të të ardhurave, kryeson Tirana

  Bashkitë e vendit, sidomos kryeqyteti, po bëhen gjithnjë e më të varura nga taksa e infrastrukturës që marrin për lejet e dhëna të ndërtimit, që varion nga 4-8% të vlerës së ndërtimit. Të ardhurat e veta të bashkive (nga taksat, tarifat, asetet dhe të tjera) për 9 mujorin 2017 regjistruan një vlerë prej rreth […]

Continue Reading

Kompensimi i Pronarëve që preken nga ndërtimet informale, aplikimet fillojnë në 11 janar

               ka njoftuar fillimin e procesit të pranimit të kërkesave për kompensimin e pronarëve të pasurive të paluajtshme, që preken nga ndërtimet informale, gjeneralitetet dhe të dhënat e të cilëve janë sipas tre Vendimeve të Këshillit të Ministrave. Konkretisht, fjala është për ata pronarë, emrat e të cilëve kanë […]

Continue Reading

Njihuni me profesionet që pritet të kërkohen dhe paguhen më shumë në 2018-n (në Shqipëri)

    Viti 2018 ka nisur me ambicie për këdo. Krahas shëndetit, që është parësor, një punë më e mirë dhe më shumë të ardhura janë natyrshëm në planet e gjithsecilit, që punon e jeton në Shqipëri. Një mision i vështirë, teksa konkurrenca mes bizneseve është rritur, tregjet janë drejt maturimit, konsumi është i dobët, […]

Continue Reading

Tradita fetare në Shqipëri dhe ekstremizmi – Nga Jona Koprencka

Nga Jona Koprencka Në botën e globalizuar në të cilën jetojmë gjithçka prek gjithkënd. Me ardhjen e shekullit të ri ndarja e krijuar  Perëndim-Lindje, vende tëzhvilluara- vende në zhvillim ose të botës së tretë duket se e ka humbur vijën ndarëse. Në këtë përditësim global të fenomeneve të ndryshme, edhe mbi çështjen e ekstremizmit, informacioni nuk […]

Continue Reading