Vettingu, shorti zgjedh 6 gjyqtarët e parë që do shqyrtohen

Në Gjykatën e Tiranës u hodh shorti që përzgjodhi për verifikim kuadër të procesit të vettingut disa gjyqtarë. Ata janë Brunilda Kadi, Brunilda Kashmi, Artan Lazaj, Astrit Faqolli dhe Bledar Abdullai.  Deri tani komisionerët e pavarur të kualifkimit kanë përzgjedhur 25 dosje që do t’i nënshtrohen vettingut. Ndërsa sot janë përzgjedhur 5 dosjet e gjyqtares […]

Continue Reading

Rritja ekonomike, Rama në takim me përfaqësuesit e bankave

Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Gent Sejko argumentoi rritjen ekonomike të Shqipërisë gjatë një takimi me Kryeministrin dhe përfaqësues të sistemit bankar.  Ndërsa vetë kreu i qeverisë tha para bankierëve se Shqipëria po jeton momentin kur niveli i fitimeve të arritura nga sistemi bankar në 6 mujorin e parë thyen rekordin e 20 viteve. Rama […]

Continue Reading

Na griu tradhtia”, BE flet për Çamërinë, yzmeqarët shkojnë e thonë të kundërtën – Nga Përparim Kabo

Nga Përparim Kabo Kujdesi që BE-ja mos ndotet me Shqipërinë kriminale dhe kanabiste duke e pranuar atë, do të thotë që Evropë ne ju duam juve, madje ju duam më shumë se vendin tonë. Harrohet një parim etik që të huajt e kanë shumë për zemër. Ai që shan vendin e tij, nuk ka se […]

Continue Reading

ISSH: Si përfitohet pensioni familjar dhe ai social

          Instituti i Sigurimeve Shoqërore ka publikuar manualin e përfitimeve, ku zbardh të gjitha llojet e pensioneve që përfitohen. Ja kush pwrfiton pension familjar e social, pension te posaçëm shtetëror dhe kompensim për persona në ngarkim të pensionistëve. Pension familjar E veja, kur është: – Mbajtëse e një fëmije që ishte […]

Continue Reading

Kreditë e këqija/FMN: Në Shqipëri zbatimi mbart më shumë rrezik

Kreditë e këqija, në fund të shtatorit, shënuan nivelin më të ulët të tyre në 6 vitet e fundit me 14.7% të totalit, sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë. Ky nivel duket se erdhi falë zbatimit të planit të masave që ka nisur prej kohësh dhe mes të tjerave përfshiu fshirjen e një shume […]

Continue Reading

BERZH, para par turizmin. 70 mln euro per projektet ne 4 bashki

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim do të financojë 70 milionë euro në projekte publike, por edhe private, për të mbështetur turizmin në 4 bashki të Shqipërisë. Përmes një njoftimi zyrtar, BERZH çeli tenderin për konsulentin, i cili do të bëjë studimin për tregun turistik dhe do të përcaktojë projektet prioritare për të investuar në […]

Continue Reading

Ndihma ekonomike/ Si do trajtohen me pagesa të aftësisë së kufizuar 164 410 persona, kujdestarë të PAK dhe invalidët e punës

    Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, në fushën e mirëqenies sociale ka në fokus ndihmën ekonomike, ku sipas ministres Manastirliu, ajo do të dyfishohet ose trefishohet për 79 891 dhe do të krijohet një skemë për të reduktuar numrin e abuzimeve. Gjithashtu, për vitin 2018 janë parashikuar të trajtohen me pagesa të aftësisë […]

Continue Reading

Eurostat: Shqiptarët transferuan në Europë 113 mln euro në 2016, niveli më i lartë në rajon pas Serbisë

Transfertat hyrëse dhe dalëse të individëve në Shqipëri me vendet e Europës, ato të BE dhe jashtë saj, arritën në vitin 2016 mbi 1 miliard euro. Nga këto, 900 milionë euro ishin hyrje valutore në vendin tonë dhe 113 milionë euro ishin dalje nga Shqipëria, raportoi INSTAT. Në vitin 2016, flukset e parave të dërguara […]

Continue Reading

Kreta nënshtroi Ditmirin dhe bashkë me të Shqipërinë – Arben LLALLA

        Nga Arben Llalla Prej ditës së enjte në darkë e deri të dielën në drekë, ministri i jashtëm i Shqipërisë Ditmir Bushati me shpurën e tij profesionale dhe jo të këtillë biseduan me ministrin e jashtëm të Greqisë Nikos Kotzias dhe ekipin e tij. Ditmir Bushati dhe kabineti që e shoqëronte […]

Continue Reading