Basha: Fjalimi i Ramës kundër gazetarëve është fjalim kriminal.

Kreu i PD-së, Lulzim Basha ka reaguar për qëndrimet e Edi Ramës kundër medias. Në një postim në Facebook, Basha komenton fjalimin e djeshëm të kryeministrit në forumin e organizuar për lirinë e medias. Basha thotë se fjalimi i Edi Ramës ishte kriminal dhe u bën thirrje orgazizatave ndërkombëtare që të reagojnë. Deklarata e Bashës […]

Continue Reading

Kontroll në banesën e gjyqtarit të Apelit, i gjenden 300 milionë lekë në shtëpi

Gjykata e krimeve të rënda ka pranuar kërkesën e prokurorisë për kontrollin e banesës së gjyqtarit të Apelit, në Tiranë, Shkëlqim Miri. Prokuroria, prej disa muajsh po heton për dyshimet për korrupsion. Sipas grupit të hetimit, gjyqtari i Apelit dyshohet të ketë marrë 20 mijë euro për të ndryshuar kualifikimin e një vrasjeje të ndodhur […]

Continue Reading

Diplomacia Dixhitale si mjet i realizmit të politikës së jashtme dhe Diplomacisë Publike – ERALDO MEÇALLA

    ERALDO MEÇALLA Specialist i Marrëdhënieve Ndërkombëtare     Marrëdhëniet ndërkombëtare historikisht janë bazuar në komunikimin diplomatik ndërmjet shteteve por sot jetojmë në një botë globale dhe informacioni qarkullon me “shpejtësin e zërit”, prandaj me daljen në skenë të internetit dhe teknologjisë së informacionit gjithçka ka ndryshuar edhe në këtë drejtim. Kryeministri dhe Sekretari […]

Continue Reading

Doni të punësoheni si Avokat pranë Avokaturës së Shtetit? Institucioni shpall kriteret, kandidatët që mund të përzgjidhen

Avokatura e Shtetit si institucion qendror i administratës publike, i ngarkuar ekskluzivisht për dhënien e asistencës juridike për institucionet shtetërore dhe entet publike shpall vendet vakante për pozicionin “Avokat Shteti”. Konkretisht shpalla e vendeve të lira bëhet në mbështetje të urdhrin e kryeministrit “Për miratimin e strukturës dhe organikës së avokaturës së shtetit”, si dhe […]

Continue Reading

Të ardhurat nga taksa e pasurisë – Ndryshimi i llogaritjes do të ndikojë në financat vendore

Një burim i rëndësishëm të ardhurash për buxhetin vendor përfaqësohet nga ajo nga taksa mbi pasurinë e paluajtshme. Sipas raportit  të publikuar për Financat Vendore,  në gjashtë muajt e parë të vitit 2017, të ardhurat nga kjo taksë regjistruan një vlerë prej rreth 2.6 miliard lekë, në rritje modeste me 2.5% në terma vjetorë. Në […]

Continue Reading

  Agjencia e Trajtimit të Pronave ofron shërbime të reja në portalin e- Albania

Dosjet që ka në shqyrtim ATP-ja, si aplikohet për statusin dhe problematikat e shqyrtimit të dosjes   Portali e-Albania vijon me shtimin e shërbimeve të reja elektronike për qytetarët dhe biznesin shqiptar. Së bashku me shërbimet si certifikatat online, kartat e shëndetit, vërtetim pensioni,…etj, apo shërbime të tjera, do të keni mundësi të gjeni edhe […]

Continue Reading

Lotaria Amerikane/ Ambasada: Si të bëni një aplikim të suksesshëm

Ambasada kujton edhe një herë rregullat e aplikimit: Si duhet të veproni me anëtarët e familjes?    Ambasada Amerikane ka bërë një njoftim të rëndësishëm për qytetarët, duke i këshilluar ata që të bëjnë aplikime të suksesshme për lotarinë Amerikane. Me anë të një postimi në Facebook, ambasada shkruan:“Doni të aplikoni për lotarinë DV-2019 këtë […]

Continue Reading